Pagina titel ...

BINNENKIJKEN – Glennis Grace huurt voor €3500 deze Amsterdamse stadsvilla en voelt zich weer helemaal happy

0


(Beeld: Funda/CP)
Het kost wat geld, 3500 euro per maand, maar dat had Glennis Grace er wel voor over om terug te keren naar haar Amsterdamse geboortegrond. Met Art Rooijakkers achterop de fiets vertelde Glennis donderdagavond openhartig over haar ‘grote bek met een klein hartje’ en de pijn die zij nog altijd voelt dat ze niet bij vader was toen hij vorig jaar overleed. “Ik wilde gewoon niet dat hij alleen zou sterven.”

De zangeres woont sinds vorig jaar in een stadsvilla op een steenworp afstand van haar geliefde Jordaan. In Almere voelde ze zich niet echt gelukkig, maar het duurde even voor ze kon verhuizen want haar stulpje in Almere was niet echt intrek onder mogelijke kopers.

Glennis Grace nieuwe stulpje ligt zo ongeveer aan de rand van de Jordaan, het stadsdeel waar zij haar hart aan heeft verpand. De maandelijkse huur mag dan  3500 euro bedragen nu woont Glennis weer op een plek waar zij zich thuis voelt.

Glennis verhuisde dertien jaar  geleden naar Almere, maar daar heeft ze haar draai nooit echt kunnen vinden. Ze wilde dus niets liever dan samen met haar zoon terug verhuizen naar de Jordaan. Dat ging niet zonder slag of stoot, want haar huis in Almere was maar moeilijk te verkopen.In 2008 kocht de zangeres de woning voor 645.000. Begin 2019 zette ze de villa weer in de verkoop. Ze vroeg er 750.000 euro voor, maar al snel werd duidelijk dat ze dit niet ging kregen, waarop ze 60.000 euro. De laatste vraagprijs was dan ook 690.000 euro. Of ze dat bedrag ook gekregen heeft is onbekend. Winst zal ze in ieder niet gemaakt op het huis, want ze liet er in 2008 een hypotheek van 830.000 euro op de woning vestigen.

De stadsvilla die zij nu heeft gehuurd heeft, verdeeld over twee woonlagen, vijf kamers, waaronder drie slaapkamers. Er zijn twee badkamers. Koken en eten kan in de grote woon/ eetkeuken die natuurlijk is  voorzien van alle benodigde inbouwapparatuur. Ook heeft Glennis nu een walking closet. De villa ligt aan de rand van het bos en rondom het huis is ook nog een tuin.

Als een echte Jordanees, zo vertelde Glennis donderdagavond in ‘Rooijakkers over de Vloet’ draagt ze haar hart op de tong. “Ik doe het als ik vind dat er onrecht gaande is. Ik ga niet random een grote smoel geven aan iemand als diegene het niet verdient.”

Samen met Rooijakkers bezocht ze ook Grace het graf van haar vader, die eind vorig jaar overlijdt op 86-jarige leeftijd. “Hoe ga je zoiets verwerken? Ik vind dat heel lastig”, vertelt ze over haar rouwproces. Ze vertelde ook over de lastige band die zij had met haar vader. “Mijn vader was niet echt een standaard vader die heel erg veel aandacht aan zijn kinderen gaf. Hij was er altijd hoor, maar hij ging bijvoorbeeld nooit mee naar school. () “Maar ik had wél die band met hem. Het was wel míjn vader: je hoefde niks verkeerds over hem te zeggen”, zegt de zangeres.

De laatste maanden voor zijn dood zorgde  Grace voor haar vader. “Ik ben heel blij dat ik die momenten met hem gehad heb. We hebben echt nog gelachen.” Maar dat ze op het moment van overlijden niet bij hem was doet haar nog altijd pijn. “Ik wilde gewoon niet dat hij alleen zou sterven.”