BINNENKIJKEN – Kan GLENNIS GRACE huur van €3500 voor deze Amsterdamse stadsvilla nog betalen nu zij zonder werk zit?

0
(Beeld: Funda/CP)
Is de excuusvideo van Glennis Grace voor het geweldsincident bij een Jumbo-supermarkt in Amsterdam deels ingegeven door financiële problemen? Showbizzwatchers menen dat als de zangeres niet snel weer aan het werk gaat zij misschien de huur van haar 3500 euro per maand kostende stadsvilla aan de rand van de Jordaan weleens niet meer zou kunnen betalen.

Na Marco Borsato is ook Glennis Grace min of meer persona nog grata in het artiestenwereldje nadat ze in Amsterdam de plaatselijke Jumbo heeft verbouwd door met wat ‘vriendjes’ verhaal te komen halen, omdat het winkelpersoneel haar zoon de deur had gewezen omdat hij in die Jumbo gerookt zou hebben. Dat mondde uit in een vechtpartij waarbij supermarktpersoneel gewond raakte.


Glennis Grace zat samen met haar zoon en een vriend drie dagen vast op het politiebureau. Ze worden verdacht van openlijke geweldpleging en mishandeling van supermarktpersoneel. Een april bood ze in video excuus aan. “De medewerkers van Jumbo, de mensen met wie ik werk en iedereen om mij heen: het spijt me.” Volgens de artiest zijn de zaken wel “uit hun verband getrokken”. Ze zegt niet wat ze daarmee bedoelt.

Glennis Grace zegt in de video dat ze tot tien had moeten tellen, maar ze handelde naar eigen zeggen “vanuit haar moederinstinct”. “Ik had beter moeten weten en neem de volledige verantwoordelijkheid voor mijn aandeel in de situatie.”


Oprechte excuses? Jordi Versteegden, verslaggever van De Telegraaf, heeft daar zo zijn twijfels over. “Als je de reacties gaat lezen naast dat statement, dan zou je bijna denken dat ze (de Ladies of Soul waar Glennis  deel van uitmaakt, red) straks voor een lege zaal staan, want er zijn echt wel mensen die zeggen: ‘Dan ga ik mijn kaartje weer te koop zetten!’”

Het is volgens Jordi dan ook puur een geldkwestie dat Glennis haar optredens gewoon wil doorzetten. “Ik vind het persoonlijk wat vroeg dat ze draad weer wil oppakken, maar er moet weer geld in het laatje komen. Een huis in de Jordaan is ook niet goedkoop en ze moet gewoon weer centjes verdienen.”

Dat een huis in de Jordaan niet goedkoop is klopt. Glennis betaalt 3500 euro per maand, maar dat had Glennis Grace er wel voor over om terug te keren naar haar Amsterdamse geboortegrond. Met Art Rooijakkers achterop de fiets vertelde Glennis vorig jaar oktober openhartig over haar ‘grote bek met een klein hartje’ en de pijn die zij nog altijd voelt dat ze niet bij vader was toen hij in 2020. “Ik wilde gewoon niet dat hij alleen zou sterven.”

De zangeres woont nu alweer bijna twee jaar in een stadsvilla op een steenworp afstand van haar geliefde Jordaan. In Almere voelde ze zich niet echt gelukkig, maar het duurde even voor ze kon verhuizen want haar stulpje in Almere was niet echt intrek onder mogelijke kopers.

Glennis Grace nieuwe stulpje ligt zo ongeveer aan de rand van de Jordaan, het stadsdeel waar zij haar hart aan heeft verpand. De maandelijkse huur mag dan  3500 euro bedragen nu woont Glennis weer op een plek waar zij zich thuis voelt.Glennis verhuisde dertien jaar  geleden naar Almere, maar daar heeft ze haar draai nooit echt kunnen vinden. Ze wilde dus niets liever dan samen met haar zoon terug verhuizen naar de Jordaan. Dat ging niet zonder slag of stoot, want haar huis in Almere was maar moeilijk te verkopen.

In 2008 kocht de zangeres de woning voor 645.000. Begin 2019 zette ze de villa weer in de verkoop. Ze vroeg er 750.000 euro voor, maar al snel werd duidelijk dat ze dit niet ging kregen, waarop ze 60.000 euro. De laatste vraagprijs was dan ook 690.000 euro. Of ze dat bedrag ook gekregen heeft is onbekend. Winst zal ze in ieder niet gemaakt op het huis, want ze liet er in 2008 een hypotheek van 830.000 euro op de woning vestigen.

De stadsvilla die zij nu heeft gehuurd heeft, verdeeld over twee woonlagen, vijf kamers, waaronder drie slaapkamers. Er zijn twee badkamers. Koken en eten kan in de grote woon/ eetkeuken die natuurlijk is  voorzien van alle benodigde inbouwapparatuur. Ook heeft Glennis nu een walking closet. De villa ligt aan de rand van het bos en rondom het huis is ook nog een tuin.

Als een echte Jordanees, zo vertelde Glennis vorig jaar in ‘Rooijakkers over de Vloet’ draagt ze haar hart op de tong. “Ik doe het als ik vind dat er onrecht gaande is. Ik ga niet random een grote smoel geven aan iemand als diegene het niet verdient.”

Samen met Rooijakkers bezocht ze ook Grace het graf van haar vader, die eind vorig jaar overlijdt op 86-jarige leeftijd. “Hoe ga je zoiets verwerken? Ik vind dat heel lastig”, vertelt ze over haar rouwproces. Ze vertelde ook over de lastige band die zij had met haar vader. “Mijn vader was niet echt een standaard vader die heel erg veel aandacht aan zijn kinderen gaf. Hij was er altijd hoor, maar hij ging bijvoorbeeld nooit mee naar school. () “Maar ik had wél die band met hem. Het was wel míjn vader: je hoefde niks verkeerds over hem te zeggen”, zegt de zangeres.

De laatste maanden voor zijn dood zorgde  Grace voor haar vader. “Ik ben heel blij dat ik die momenten met hem gehad heb. We hebben echt nog gelachen.” Maar dat ze op het moment van overlijden niet bij hem was doet haar nog altijd pijn. “Ik wilde gewoon niet dat hij alleen zou sterven.”