Lekker feesten met vriendinnen! Prinses Alexia doet niet alleen zelf haar wasje op kostschool, zoals mama Maxime zegt

0

Voor Alexia was het in het begin even wennen op kostschool in Wales volgens moeder Maxima. “Ze moest opeens de was zelf doen, koken en ook nog al het onderwijs in het Engels volgen:. Gelukkig blijft er ondanks die focus tijd over om te feesten met vriendinnen.

Prinses Alexia, de tweede dochter van koning Willem-Alexander en koningin Maxima vermaakt zich opperbest op het Atlantic College in Wales, waar ze zoals mama Maxima na afloop van het staatsbezoek aan Noorwegen vertelde ‘zelf moet koken en haar wasje doen’. Alexia heeft in Wales ook al de nodige vriendinnen gemaakt. en samen met die vriendinnen feest ze er soms op los. en dat van dat feesten foto’s op sociale media verschijnen lijkt ze niet erg te vinden.


Op het Atlantic College in Wales zitten 350 leerlingen van over de hele wereld. Koning Willem-Alexander zat er tijdens zijn middelbare schoolopleiding en recent haalde ook kroonprinses Elisabeth van België er haar diploma. De Spaanse prinses Leonor zit momenteel, net als Alexia, op het Atlantic College. De twee prinsessen kunnen het goed met elkaar vinden, maar Leonor behoorde niet tot het vriendinnengroepje waar Alexia mee op stap ging.

En dat op stap gaan ging in vol ornaat. Alle meiden vol in make-up en gekleed naar de eisen van deze tijd. het vriendinnengroepje, allemaal getagd in de Instagram-foto, bestaat uit Juliette Albada, Joan Bessem, Ružica Vučković, Victoria Viaz en Xanthe Hudson. Wie de foto op Instagram heeft geplaatst is onduidelijk.


Prinses Alexia zou  op kostschool in Wales ook haar eerste liefde gevonden. Het zou aan dik aan zijn met haar vriendje en de twee bevestigden met een zoenfoto op Instagram hun liefde. Maar inmiddels is er twijfel of de foto niet afkomstig is van een fake Alexia-acoount.

Bewijst deze foto, zoals Beau Monde schrijft, dat prinses Alexia verliefd is?

In september ging het verhaal, vergezeld van een kusfoto, dat prinses Alexia een vriendje aan de haak zou hebben geslagen op het Atlantic College in Wales. Ze zou er verliefd zijn geworden, zo meldde Beau Monde. Het blad schreef: “Vroeger was je ‘officieel’ een setje als je elkaar verkering had gevraagd, daarna als je je Facebook-status had aangepast en tegenwoordig als je een foto van jullie samen op Instagram hebt gedeeld. Iets wat prinses Alexia onlangs zou hebben gedaan van haar en haar nieuwe lief. In uitgelekte Instagram Stories van haar privé-account is prinses Alexia zoenend met haar vriend te zien, met daarbij het bijschrift ‘Love you’. Zegt genoeg natuurlijk!”

Ook schreef het glamourblad, net als Grazia, dat afgelopen zomer op vakantie met haar ouders en zussen Amalia en Ariane het vriendje ook aanwezig was. Later was er weer twijfel of de zoenfoto wel echt was. Sam Hoevenaar schreef in haar column voor Linda.nl dat er fake Instagram-accounts onder Alexias’naam bestaan. “Vorige week plaatst het lookalike-account een foto waarop een meisje een jongen kust, met de tekst ‘Love you’ erbij. Verschillende media trappen erin. YouTuber Life of Yvonne deelde de foto en ook grotere media maken een artikel over het ‘vriendje van Alexia’. Dagen later verwijderen ze het weer.”

Sam Hoevenaar, die ook voor SBS Shownieuws werkt, zegt zelf ook te maken gehad met zo’n nep-Alexia. “Twee jaar geleden kreeg ik een bericht van zo’n Alexia-account, nadat ik er een tv-reportage over had gemaakt. ‘Ik snap dat wat ik heb gedaan niet kan. Wat kan ik doen om het goed te maken met het koningshuis? (…) Wat gaat er met mij gebeuren? Op het internet staat dat ik een rechtszaak kan verwachten’, klonk het. Daarna veranderde de pagina in een account met bekende foto’s van Amalia, Alexia en Ariane. Dat doet mij doet vermoeden dat het om een Oranjefan ging.”Wie er achter deze fake-accounts zit? “Ik heb geen idee”, schrijft Sam. “Wie weet vindt Alexia het zelf leuk om af en toe wat persoonlijke kiekjes met de massa te delen en is één van de accounts toch gewoon van haarzelf. Voor nu houdt het account met de lookalike van Alexia zich in elk geval koest: alle foto’s zijn verwijderd.”

Een ding is zeker: de foto’s van de feestvierende Alexia zijn echt, zo weten we dankzij de Rijksvoorlichtingsdient.

Weekblad Privé: ‘Prinses Anita nog maar nauwelijks te herkennen’