Wat is het toch met de Meilandjes en hun huizen? Kopers haken steeds op laatste moment af!

0

Wat is het toch met de Meilandjes? Ze kopen onroerend goed of het om pakjes boter gaat. Een chateau in Frankrijk, een miljoenenvilla in Noordwijk. Het kan niet op. Als het onroerend verkocht moet worden vinden ze ook pijlsnel een koper. Alleen haken die kopers steeds weer op laatste moment af. Zowel het chateau in Frankrijk als de villa in Noordwijk zijn nog altijd niet verkocht. Het chateau staat zelfs al meer dan een jaar te koop en lijkt onverkoopbaar. En of er een koper komt die voor e Noordwijkse villa drie miljoen wil betalen lijkt ook nog maar de vraag.

Dubbel drama voor Martien en Erica Meiland! Haakte de koper van Chateau Meiland afgelopen zaterdag af, ook de koper van de Noordwijkse villa van Martien en Erica Meiland heeft het koopcontract binnen de wettelijke termijn van drie dagen ontbonden. Dus geen ruim anderhalve ton winst voor de tv-familie op de verkoop van de duinvilla die zijzelf pas begin dit jaar kochten.


Martien en Erica Meiland verhuisden begin dit jaar na een conflict met de gemeente vanuit de Achterhoek naar Noordwijk. Ze kochten in de badplaats de woning van Kensington-drummer Niles Vandenberg en betaalden er er 2.695.000 euro voor en het huis zou, zo vertelde de Meilandjes afgelopen vrijdag, voor 2.850.000 euro zijn verkocht. Een leuke winst van ruim 150.000, maar helaas. Erica laat aan de site bekendeburen dat de koper binnen de wettelijke termijn van drie dagen de koop ongedaan heeft gemaakt. ‘De koper is helaas afgehaakt,’ aldus Erica. Dus staat het huis nog gewoon op Funda te koop waar het inmiddels al bijna 240.00 keer is bekeken.

In januari verhuizen Martien en Erica naar hun nieuwe villa in Noordwijk (binnenkijken!).


Afgelopen weekend haakte ook de koper van Chateau Meiland al af. “Er is een geïnteresseerde, die gaat morgen een bod doen. vertelde Martien Meiland vrijdag bij de presentatie van de biografie van zijn vrouw Erica. En toen werd het zaterdag en haakte de koper af. Hij deed zelfs geen bod op het kasteel waarvan makelaars in de regio zeggen dat het met een vraagprijs van bijna een miljoen tonnen te duur is.

Martien Meiland had al gedreigd het kasteel alleen te verkopen als er een goed bod kwam dat in ieder geval de vraagprijs van 998.000 euro benaderde. Als dat géén goed bod is, dan hebben we een ‘escape’, maar dat horen jullie later nog wel. Ik weet zéker dat het verkocht wordt dit jaar.”

Maar er kwam dus helemaal geen bod van de potentiële koper. Chateau Marilleux, waar het succes van de Meilandjes op tv begon, wordt zo langzamerhand een blok aan het been voor de Meilandjes. Zelfs een forse prijsverlaging lokte slechts kijkers, maar nog altijd geen kopers. Het kasteel staat nu al sinds juni 2020 te koop. “Het duurt me allemaal gewoon veel te lang, op een gegeven moment wil je er gewoon vanaf”, aldus Erica. “Ik wil gewoon het geld wat erin zit terug, en daar doen we dan weer andere dingen mee.”

Afgelopen februari vertelde Erica Meiland op tv dat Chateau Marillaux verkocht zou zijn, maar de koper haakte uiteindelijk toch af. Nu bijna een jaar later is er nog altijd geen nieuwe koper. En teruggaan naar Frankrijk ziet Erica Meiland (56) niet zitten verteld ze in ‘Aran on Tour’. Sterker nog: ze vertelt nooit meer naar het buitenland te willen verhuizen. “Dat is allemaal veel te veel gedoe”

Het bekende Chateau Marillaux, het decor van de eerste seizoenen van hun realityserie Chateau Meiland staat al sinds juni 2020 te koop. De familie vroeg er in eerste instantie 1,25 miljoen euro voor, maar verlaagde de vraagprijs later naar 998.000 euro.Of het kasteel van de Meilandjes voor de verlaagde vraagprijs van net geen miljoen ooit verkocht zal worden lijkt de vraag. De helft van dat bedrag lijkt, als er al een koper te vinden is, reëler. De prijs van net geen miljoen is overigens inclusief meubelen, zwembad/terras meubilair, zitmaaier en zaken om de B&B te runnen zoals boekingssite, linnengoed, servies, wasmachines e.d.

Het door Martien Meiland (58) en vrouw Erica (57) gekochte Chateau Marillaux is namelijk bepaald niet het enige kasteel dat te koop staat inde streek rond Limoges in midden-Frankrijk. In een straal van 50 kilometer rond Beynac het dorpje waar kasteel van de Meilandjes onder valt staan heel wat kastelen vanaf 190.000 euro te koop. Het maakt dat de familie Meiland misschien wel moet vrezen dat hun Chateaux Marillaux van de hand zal gaan voor niet veel meer dan de 400.000 euro die Martien Meiland zegt te hebben geïnvesteerd.

Probleem bij de verkoop is, zo weet de familie ook, dat het kasteel door de Meilandjes maar voor een klein deel verbouwd is en de toekomstige eigenaren nog veel kosten staan te wachten, want het dak en deels de elektriciteit zijn aan vernieuwing toe. Omdat het kasteel niet geïsoleerd is en de ramen geen dubbel glas hebben zijn de stookkosten in de winter extreem hoog. Het maakt dat regionale makelaars de verkoopprijs van het kasteel schatten op tussen de 5 en 6 ton. en dat is fors minder dan de nu door de familie gevraagde 998.000 euro. Dat bedrag lijkt dan ook ‘beetje’ aan de hoge kant…

Beeld: benb-tekoop.nl/