Prins Albert: ‘Operatie Charlène goed verlopen, we denken met liefde aan haar’

0

“De operatie is goed verlopen, prinses Charlene rust uit en we denken met liefde aan haar”, aldus prins Albert II over de vier uur durende operatie die zijn vrouw gisteren in Zuid-Afrika onderging. Het Prinselijk Paleis bevestigt dat de vorst en zijn kinderen, prins Jacques en de prinses Gabriella, prinses Charlene zullen vergezellen tijdens haar herstelperiode.

Prinses Charlène (43) van Monaco werd gisteren geopereerd in Zuid-Afrika. De vrouw van prins Albert, die kampt met een ernstige oor-, neus- en keelinfectie, onderging een operatie die vier uur duurde. “Prins Albert en hun kinderen kroonprins Jacques en prinses Gabriella zullen bij haar blijven tijdens de herstelperiode”, meldt het paleis in Monaco.


Charlene vertrok drie maanden geleden naar Zuid-Afrika omdat de prinses zich wilde inzetten voor natuurbehoud en strijdt tegen de jacht op neushoorns. In Zuid-Afrika werd ze plotseling ziek en moest worden opgenomen in het ziekenhuis. Daar werd een ernstige infecti vastgesteld.

“Ik mis mijn man en kinderen heel erg”, reageerde Charlene eerder vanuit Zuid-Afrika. “Wat extreem moeilijk voor me was, was toen mijn artsen mij vertelde dat ik niet naar huis kon voor mijn huwelijksjubileum. Albert is mijn rots en kracht en zonder zijn liefde en steun had ik deze pijnlijke tijd niet kunnen doorstaan.”


Recent gaf prinses Charlène een interview aan het radiostation South Africa Radio 702. Op de beelden van het gesprek is de prinses haast onherkenbaar, met grote wallen onder haar ogen en zonder make-up.

In een interview vertelde ze ‘vreselijk gefrustreerd’ te zin omdat ze al zo lang weg is van haar kinderen. “Ik kan niet vliegen, omdat ik dan problemen met mijn oren krijg. Dit is mijn langste tijd in Zuid-Afrika, sinds ik in 2007 naar Monaco verhuisde.” Albert en de tweeling Jacques en Gabriella (6) zijn hier wel geweest”, aldus Charlène. “En ze komen me nog een keer opzoeken.”