BINNENKIJKEN – Gordon verhuurt onverkoopbare Blaricumse villa voor 10.000 euro per maand!

0
Beeld: Funda/Kapelle onroerend goed Laren
Eerder dit jaar dacht GORDON zijn Blaricumse villa na acht jaar eindelijk verkocht te hebben voor €2,9 miljoen. Helaas de koper kon die bijna drie miljoen niet ophoesten. Dus ging de villa voor de zoveelste keer sinds 2013 in de verkoop. Maar nu heeft de zanger de villa voorlopig verhuurd voor 10.000 per maand.

Na de acht jaren dat zijn villa in Blaricum in de verkoop stond leek die afgelopen februari dan eindelijk verkocht. Leek, want nu blijkt dat de potentiele koper het geld niet had liggen of kon lenen van de bank om het stulpje te kopen. Dus zat Gordon weer in zijn maag met zijn Blaricumse villa.


Gordon zei in februari dolblij te zijn dat zijn stulpje is verkocht. De villa van Gordon staat namelijk al jaren te koop. In 2013, 2016, 2017 en 2020 waagde de zanger ook al een verkooppoging, maar zonder succes. In 1999 kocht Gordon de villa voor een bedrag van – omgerekend – €1,2 miljoen. In 2013 probeerde hij het huis voor het eerst te verkopen en vroeg hij een krappe €3 miljoen. Na een jaar haalde hij zijn optrekje alweer uit de verkoop. In 2016 probeerde hij het nogmaals voor een kleine €2,9 miljoen. In 2017 was ook niemand  bereid de door de zanger toen gevraagde € 2.895.000 te betalen voor zij Blaricumse villa.

Begin 2020 hetzelfde verhaal. De villa stond dit jaar al meer dan half jaar te koop met een door Gordon verhoogde vraagprijs van € 3.250.000 k.k. De vraagprijs was overigens precies gelijk aan de in 2005, na de verbouwing, gevestigde hypotheek van 3.250.000 euro op het huis. Midden 2020 haalde Gordon zijn Blaricumse villa uit de verkoop, maar het huis keerde in oktober terug op de markt.


Februari dit jaar was er dan uiteindelijk een koper die de 2.9 wilde betalen. Weliswaar meer dan drie ton minder dan Gordon vroeg, maar hij accepteerde het bod. Helaas voor Gordon bleek die koper zijn financiële draagkracht ietsjes overschat te hebben. Geen verkoop dus.

En toch is het best een aardige villa die Gordon heeft. De villa heeft een woonoppervlakte van 429 vierkante meter en telt acht kamers, 2 badkamers, 3 aparte toiletten, 2 ligbaden en 2 douches. Onder het huis is een riant, verwarmd zwembad, gekoppeld aan een ozon zuiveringsinstallatie. Verder is er een bar, een doucheruimte en een aparte wc. Boven u een sterrenhemel met veel licht via de openslaande pui naar een unieke fitness-room met optimale daglichttoetreding. Een prettige, besloten en lichte ruimte. De achtertuin, gelegen op het zuidwesten, is 875 vierkante meter.

Door de jaren heen zei Gordon over zijn villa: ‘Hier gaan andere mensen gelukkig worden, dromen en een toekomst opbouwen. Dus met gepaste trots neem ik afscheid van dit icoon in mijn leven om verder te kunnen naar mijn nieuwe bestemming. Ik dank je hartelijk geweldig lief krankzinnig gaaf huis en vergeten zal ik je nooit. Wie wordt de nieuwe eigenaar?’ Op die nieuwe eigenaar is het nog altijd wachten, maar er is nu dus wel een nieuwe huurder die voor 10.000 euro per maand voorlopig in het stulpje mag wonen.

Geïnteresseerd? Klik.