Vijf keer is scheepsrecht voor Wopke Hoekstra: ‘Eindelijk getrouwd met de liefste, mooiste, slimste en knapste vrouw ter wereld!’

0

beeld: Instagram Wopke Hoekstra

In juni kondigde hij aan dat het huwelijksfeest dit jaar alsnog ‘ergens in Nederland’ zou plaatsvinden. Dat is nu dus eindelijk gelukt. “Eindelijk getrouwd met de liefste, mooiste, slimste en knapste vrouw ter wereld!” om aan te geven dat de vijfde poging van CDA-voorman Wopke Hoekstra om te trouwen met zijn Liselot Hoornweg geslaagd is.


Een dag voordat minister Grapperhaus vorig jaar met zijn Liesbeth trouwde, zou ook minister Wopke Hoekstra zijn jawoord geven aan zijn Liselot. Het bruidsboeket was besteld, de ringen gekocht en zijn pak en haar bruidsjurk hingen in de kast, maar drie dagen voordat Wopke Hoekstra en zijn Lisette zouden gaan trouwen op vrijdag 21 augustus bliezen ze hun bruiloft af. De bloemen waren besteld en zijn pak hing al in de kast, maar getrouwd werd er niet. Niet omdat ze ‘nee’, “zegt de minister, “maar omdat dat logischer leek.”

Wopke Hoekstra, na het terugtreden van Hugo de Jong nu de fractieleider van het CDA is, had inmiddels al drie keer eerder zijn jawoord willen geven aan Liselot, maar van trouwen is het tot nu toe niet gekomen. De eerste poging in 2016 strandde toen hun jongste zoon leverkanker kreeg. Bij de tweede poging, afgelopen juli, gooide het coronavirus roet in het eten. Het zou een groot feest met alle toeters en bellen worden, maar nadat ons land in maart in lockdown ging laste Wopke en Liselot hun huwelijk af. Poging drie zou op vrijdag 21 augustus zijn. Er zou in heel kleine kring getrouwd worden. Toch besloten Wopke en zijn ‘jarenlange verloofde’ Liselot hun bruiloft in augustus – drie dagen voor dé dag – af te blazen. “Dat leek toch logischer.”, zei hij in het AD.


Zijn partijgenoot Ferd Grapperhaus trouwde een dag later wel met journaliste Liesbeth Wijers. een huwelijk dat hem bijna zijn politieke carrière kostte omdat de minister en zijn gasten zich, zoals op foto’s in weekblad Privé te zien was, zich niet aan 1.5 meter maatregel hielden. Door het AD gevraagd naar de keuze van zijn CDA-collega om zijn huwelijk wel door ter laten gaan reageert Hoekstra afgemeten met: “Ik wil niet het ene tegenover het andere plaatsen.”

Dus blijft Wopke Hoekstra nog even verloofd met Liselot met wie hij vier kinderen heeft. Hoekstra schreef  Valentijnsdag 2020 bij een foto op Instagram: “Liselot en ik kennen elkaar van onze studies in Leiden. We hebben pas jaren daarna een relatie gekregen, al vond ik haar altijd al erg leuk en bloedmooi. In 2006 kwamen we elkaar tijdens Koninginnedag bij toeval weer tegen en spraken af wat te gaan drinken. Van het een kwam het ander…”

In 2016 kregen Wopke Hoekstra en zijn vrouw Liselot Hoornweg het vreselijke nieuws te horen dat hun zoontje leverkanker heeft. Destijds reageerde Wopke in het Algemeen Dagblad: “Kinderen horen niet ziek te worden, jonge mensen ook niet, maar kinderen is natuurlijk helemaal… En die horen zeker geen kanker te krijgen.” “Natuurlijk is dat rampzalig nieuws en de vraag is dan vervolgens ook: hoe gaan we er alles aan doen om te zorgen dat hij beter wordt.” Gelukkig is het zoontje van de twee gelukkig weer helemaal schoon verklaard.

View this post on InstagramA post shared by Wopke Hoekstra (@wopke_hoekstra)

Share.