Zwager Meghan Markle gearresteerd voor mishandeling van zijn invalide vrouw

0

Mark Phillips (62), de zwager van Meghan Markle is gearresteerd en aangeklaagd voor huiselijk geweld. Hij zou zijn echtgenote, Samantha (56), die in een rolstoel zit, in het gezicht hebben geslagen.

Mark Phillips werd op 14 december gearresteerd in Californië, nadat hij z’n echtgenote Samantha Markle, de halfzus van de hertogin van Sussex, in het gezicht zou hebben geslagen. De vrouw zit in een rolstoel en vroeg haar man haar van het toilet af te helpen. Dat zinde Mark niet. Hij sloeg “op de rechterkant van haar gezicht, vlakbij haar oor”, schrijft The New York Post. Daarna verliet hij het huis. Niet veel later werd hij gearresteerd en aangeklaagd voor huiselijk geweld.


Samantha en Mark hebben al jaren een gewelddadige relatie, weet de krant. Toen ze nog in New Mexico woonden, kwam de politie er regelmatig langs. Ook tussen Mark en Scott Rasmussen, de ex van Samantha, is het geen pais en vre. De twee vroegen allebei een contactverbod voor de andere aan.

Samantha en halfzus Meghan Markle leven ook op  voet van oorlog. Samantha haalt regelmatig uit naar Meghan. Samantha’s mening over de Megxit? “Wat ik echt shockerend vind, is hoe weinig respect ze tonen voor de betrokken, zoals de Britse koninklijke familie. En dan zijn er nog de beloftes die ze gemaakt hebben: om hun koninklijke plicht te eerbiedigen en om het goede voorbeeld te geven. Ze stapten in de schijnwerpers, goed wetende wat hun taken waren én wetende hoe de media hen zouden behandelen.”


Dat Harry en Meghan meer privacy willen vindt Samantha absurd. “Als ze zo’n privéleven wil, dan moet ze niet naar Wimbledon gaan met 40 lege stoelen rondom haar. Ze weet dat ze met haar gedrag de aandacht trekt.” En ook: “Mijn zus is helemaal veranderd, en verkiest nu rijkdom boven familie.”