Zwaargewond: Misdaadverslaggever Peter R. de Vries neergeschoten in Amsterdam

0

Op de Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam is dinsdagavond even na half acht misdaadverslaggever Peter R. de Vries neergeschoten. Na zijn optreden bij RTL Boulevard is hij rond 19.30 uur op straat onder vuur genomen. De politie meldt dat hij zwaargewond is geraakt en is overgebracht naar het ziekenhuis.

Bronnen zeggen dat er vijf schoten zijn gelost, waarbij De Vries (64) in het hoofd is getroffen. Op sociale media gaan beelden rond, waarop De Vries te zien is met een hoofdwond. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.


De Vries is hij vertrouwenspersoon van kroongetuige Nabil B. in het lopende Marengo-proces. Onder meer vanwege die zaak wordt al lange tijd beveiligd. Hij zei in 2019 dat hij op de dodenlijst staat van Ridouan Taghi, de hoofdverdachte in het Marengo-proces, die op dat moment nog niet was opgepakt. Dat jaar werd ook advocaat Derk Wiersum neergeschoten, de advocaat van kroongetuige B. Ook B.’s broer is geliquideerd.

Rond 19.40 uur werd via Burgernet een signalement van de vermoedelijke schutter verspreid. Het zou gaan om een man met een klein, tenger postuur. Hij droeg een donkergroene jas met camouflagevlekken en een zwarte pet. Wie deze man ziet, kan hem beter niet zelf benaderen maar 112 bellen, aldus het Burgernetbericht.