Zwaar mishandelde Mark Gillis: ‘Overdag gaat het wel, maar naarmate de zon ondergaat, word ik onrustiger’

0

(Beeld: Screenshot SBS Shownieuws)

Dit is hoe Mark Gillis bijna een week nadat hij zwaar mishandeld werd in zijn chalet op het vakantiepark Prinsenmeer er nu uitziet. De zoon van Peter Gillis krabbelt langzaam weer op, maar goed gaat zeker nog niet goed met Mark. Was zijn gezicht helemaal opgezwollen na de overval nu, bijna een week later, rest nog een fors blauw oog en een hersenschudding. En da angst: “Overdag gaat het wel, maar naarmate de zon ondergaat, word ik onrustiger.”


In Shownieuws was vrijdagavond te zien dat zijn overvallers Mark flink te pakken hebben gehad. “Ik heb altijd geleerd dat je op moet letten, maar deze kwam onverwacht… Dat doet wel iets met je. Ik heb nu alleen nog maar een maar blauw oog, maar m’n gezicht was helemaal dik. Ze hebben allerlei scans gedaan, maar daar ben ik gelukkig goed vanaf gekomen.” Mark heeft een hersenschudding overgehouden aan de klappen. “Ik heb niet heel veel hersens, maar wát ik heb is wel aardig geschud, ja.”

Vader Peter Gillis kon zijn tranen niet bedwingen toen hij zoon Mark valk na de overval zag. “Ik ken mijn vader eigenlijk niet zo emotioneel. Hij is heel hard en dat raakt mij dan ook wel. Eigenlijk heb ik zijn klappen opgevangen.”


Mark Gillis vertelde eerder aan het Eindhovens Dagblad hoe het met hem gaat en wt er die nacht van de overval gebeurde. “Toen ik die nacht naar huis wilde, was mijn beveiliger bij me”, vertelt Mark over de bewuste avond. “Elders op het park was echter wat geluidsoverlast, dus ik zei tegen hem: rij jij daar maar heen.” Toen hij alleen bij het huis aankwam wordt hij plots aangevallen door drie mannen.

De Massa Is Kassa-ster ging snel weer aan het werk, maar de overval heeft er bij hem flink ingehakt. Mark zelf noemt het in de krant ‘een traumatische gebeurtenis. “Ik kreeg gisteren voor het eerst slachtofferhulp, dan breekt er wel wat los omdat je terug moet naar wat er is gebeurd”. gaat Mark, die ’s avonds niet met een gerust hart over straat gaat, verder. “Ik heb ook wel nachtmerries gehad. Het is dus dubbel: ik denk er veel aan, maar wil ook door. Het zal een lange weg zijn om het weer normaal te krijgen.”

Desondanks wil in zijn het chalet blijven wonen waar hij zo bruut overvallen werd. Ik ga me niet verstoppen. Zou ik nu een week ergens anders moeten slapen? Dan verschuif je de problemen en maak je de drempel steeds hoger. Ook al zit je niet op je gemak.”

Mark bedankte zijn fans inmiddels op Instagram voor het medeleven. “Heel erg bedankt voor alle steun ik van alle mensen krijg!!! Dit doet me zeer goed en hier haal ik heel veel kracht uit!
De vele appjes/berichten/bloemen/cadeautjes en alle berichten die ik online zie bewonder ik zeer!
Echt super bedankt ❤️😘😘.”

Nog voor Mark Gillis overvallen werd werd bekend dat zijn vader Peter Gillis op een dodenlijst staat. De beveiliging van de familie Gillis is na de overval op Mark dan ook flink opgeschroefd.