Zus van slachtoffer: ‘Ik haalde het mes uit de handen van Promes’

0

De zus van het slachtoffer van de steekpartij waarvan Quincy Promes verdacht wordt heeft verklaard het mes destijds uit de handen van de aanvaller te hebben getrokken. Volgens die zus was Promes ‘door het dolle heen’ en moest zij voorkomen dat hij opnieuw zou steken. Promes ontkent gestoken te hebben.

Dat stelt misdaadverslaggever John van den Heuvel na een gesprek met Yehudi Moszkowicz, de advocaat van het slachtoffer. Volgens Van den Heuvel was Promes ‘door het dolle heen’ en moest de zus van het slachtoffer voorkomen dat hij opnieuw zou steken.


Promes, die Ajax vorige maand inruilde voor Spartak Moskou, ontkent het slachtoffer te hebben neergestoken tijdens het bewuste familiefeest in Abcoude in juli 2020. Er zijn echter meerdere getuigen die beweren dat de 47-voudig international wel degelijk degene is die de verwondingen toebracht. Van den Heuvel belde maandag met Moszkowicz en vertelde in de radioshow van Veronica Inside dat de advocaat ‘iets onthulde wat nog niet helemaal naar buiten was gekomen’. “Naast de neef hebben drie getuigen iets gezien, onder wie de zus van de neef. Die heeft verklaard dat ze zelfs het mes uit de handen van Promes heeft getrokken. Hij was zo door het dolle heen dat hij nog een keer wilde steken. Ze is er echt tussen gesprongen.”

“Er is dus echt sprake van een aantal belangrijke getuigen, die niet alleen de verklaring van de aangever ondersteunen, maar ook de verklaring van Promes weerleggen”, concludeert John van den Heuvel. Maandagavond meldde de misdaadverslagger in De Telegraaf dat het slachtoffer beslag heeft laten leggen op de kapitale villa van Promes. Het gaat om een villa in Utrecht met een waarde van 1,2 miljoen euro. Daarbij hoort volgens het Kadaster ook een bijgebouw ter waarde van zes ton. Advocaat Moszkowicz zei in de krant het beslag te hebben laten leggen ‘als zekerheidstelling voor een op handen zijnde schadeclaim’.


John van den Heuvel vertelde ook het slachtoffer vorige week bijna een uur gesproken te hebben en overtuigd te zijn van de oprechtheid van de man. Promes is volgens de misdaadverslaggever vorige week nog verhoord door de politie. “Gerard Spong (advocaat van Promes) heeft verzocht om nieuwe getuigen te horen. Dat gebeurt dan uiteraard. Als de rechter hem veroordeelt, dan zal hij zijn straf moeten uitzitten. Dan maakt het niet heel veel uit dat hij in Rusland zit. In samenspraak met de reclassering wordt dan wel bekeken wanneer de straf het best ten uitvoer kan worden gebracht. Als hij een werkstraf krijgt, dan wordt dat in de regel gedaan in een periode waarin hij vrij is, dus in de zomer. Als hij de gevangenis in moet, dan zal dat ook geregeld worden in een periode waarin hij vrij is van de club. Het domste wat hij kan doen is om in Rusland te blijven als hij gedagvaard wordt, want dan kan hij ook internationaal gesignaleerd worden,” aldus van den Heuvel.

bron: misdaadjournalist.nl