Zus Spaanse Koning Filipe zet villa in de verkoop (Spaanse justitie legt direct beslag!)

0
Op villa ‘Pedelbras Palace’ van prinses Cristina is beslag gelegd
Het zwembad met zeewater
De villa heeft 1000 vierkante meter woonoppervlak verdeeld over drie verdiepingen
2200 vierkante meter is het perceel
De buitenkuiken
Geld leek in het leven van prinses Chistina en haar man geen rol te spelen
€ 3.000.000 aan renovatie en inrichting
In oktober 2004 kocht het echtpaar de villa aan de rand van Barcelona voor € 5.800.000
De zus van de Spaanse Koning Felipe, prinses Cristina heeft haar villa onder de rook van Barcelona te koop gezet. Reden voor de Spaanse justitie direct beslag te leggen!

De Spaanse prinses Cristina, de zus van Koning Felipe, en haar man Iñaki Urdangarin verkopen hun luxe villa in Pedralbes, een woonwijk aan de noordwestelijke rand van Barcelona. Voor de villa vraagt prinses Cristina zes miljoen euro, maar de kans dat dat geld op haar bankrekening verschijnt lijkt klein nu er beslag op de villa is gelegd door de Mallorcaanse Justitie.

Prinses Cristina de Borbón verkoopt ‘Pedelbras Palace’ met pijn in haar hart, want ze is gek op het huis. En wie zou dat ook niet zijn, want de villa heeft 1000 vierkante meter woonoppervlak verdeeld over drie verdiepingen, met tien badkamers, zeven slaapkamers en een zwembad met zeewater op een 2200 vierkante meter grote perceel.


In oktober 2004 kocht het echtpaar de villa in Pedralbes, de woonwijk aan de noordwestelijke rand van Barcelona, voor € 5.800.000. Daar kwam in de loop der jaren nog eens € 3.000.000 aan renovatie en inrichting bij. Geld leek in het leven van prinses Chistina en haar man geen rol te spelen.

Vandaag, is de situatie anders. Een rechter van Palma de Mallorca begon in 2010n een onderzoek naar de geldstromen van het bedrijf van voormalig handbal professional Urdangarin dat grootschalige evenementen organiseerde. Een uiterst profijtelijke business waarbij, zo bleek, miljoenen aan inkomsten buiten het zicht van de fiscus werden gehouden.


Met een deel van dat zwarte geld betaalden de prinses en haar man renovaties aan Villa Pedralbes. Het stel wordt nu vervolgd voor het opzetten van een subsidiefraude die zes miljoen euro opleverde ten nadele van de lokale overheid van Mallorca.

Daags voor afgelopen kerst bepaalde een rechter dat prinses Cristina samen met haar echtgenoot moet worden vervolgd voor die fraude. Prinses Cristina wordt verdacht van belastingontduiking rond de miljoenen aan overheidsgelden die door haar man ten onrechte werden ontvangen. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat een lid van de koninklijke familie in Spanje strafrechtelijk terecht staat.

In de corruptiezaak zal het openbaar ministerie tegen Urdangarin maximaal 19,5 jaar gevangenisstraf en een boete van 3,5 miljoen euro kunnen eisen. De rechtszitting van de zaak tegen de prinses en haar man start de tweede helft van dit jaar. Door het OM kan in het proces tegen de prinses acht jaar gevangenis worden geëist. Ook niet uitgesloten is dat Cristina, zesde in lijn van troonopvolging, haar rechten op de troon moet opgeven.

Omdat de rechtbank op Mallorca meent dat de kans dat een van beiden of beiden veroordeeld worden groot is en dat er mogelijk een forse boete betaald moet worden is nu al beslag gelegd op het geld dat zij krijgen bij verkoop van de villa.

De prinses en haar man wonen overigens sinds de zomer van 2013, omdat zij de Spaanse Koninklijke familie niet wil belasten met de juridische perikelen van haar en haar man, met hun vier kinderen in Genève, waar prinses Christina werkt voor een liefdadigheidsinstelling van de voormalige bank La Caixa en het Aga Khan Development Network.