Zorgde Maxime Meiland voor de breuk tussen haar moeder Erica en haar privédetective?

0

Is dochter Maxime Meiland verantwoordelijk voor de relatiebreuk tussen haar moeder Erica en privédetective Sander van Betten? Het gerucht wil dat Van Betten ‘ernstige ruzie’ zou hebben met Maxime Meiland. De ruzies van Maxime met huisvriendin Caroline van Eeden en huishoudster Nadège Coffinet leidde er eerder al toe dat die twee uit het leven van Erica en Martien verdwenen. En nu zou Van Betten het slachtoffer zijn geworden van Maxime….

Volgens de privédetective klopt het verhaal niet. “Dat zou de oorzaak zijn van dat we uit elkaar zouden zijn. Ik kan daar maar één ding op zeggen: ik heb met niemand in de familie ruzie. Ik kan het met iedereen prima vinden en dat zal ook zo blijven.”


Nog een anderhalve maand geleden, op 23 maart, werd bekend dat Erica en Sander een relatie hadden. Op dat moment zouden ze al een half jaar aan het daten zijn en het ‘heel leuk’ met elkaar hebben. En toen werd het stil rond het liefdesverhaal. Dat is ‘part of the deal’, vertelde Van Betten aan het AD.

Op papier is Erica nog altijd getrouwd met Martien Meiland, maar ze hebben er nooit een geheim van gemaakt open te staan voor een nieuwe liefde. In hun boek zeggen ze onomwonden dat deze ook altijd welkom is, míts hij door alle leden binnen het gezin ’oké’ wordt bevonden.


De privédetective dook na het bekend worden zijn relatie met Erica ondanks zijn zwijgzaamheid op in allerlei verhalen in kranten, op nieuwssites en inbladen. “Ik heb hier een hele stapel vol liggen met artikelen over mij en Erica en mij. Dat hoort er een beetje bij. Daar was ik ook een beetje op voorbereid”, zegt hij, zelf ook ‘geen vreemde’ in de mediawereld. “Het is alleen wel heel erg uit de hand gelopen in het begin, dat ze alles erbij haalden,” vertelt hij nu aan het AD.

Na reacties onder een Instagram-post van Shownieuws over de breuk is hij nu gestopt met lezen wat de buitenwereld over hem denkt. “,Ik denk dat ik daar maar niet moet doen, want daar wordt alle negativiteit uitgestort. Ik ben Erica niet waard, blij dat het zo afgelopen is; dat gaat wel heel grof.”

Van Betten wil zelfs niet bevestigen dat het over en uit is met Erica nu de voice-0ver in de komende uitzending, komende maandag, van Chateau Meiland zegt.  “„Als date is het niets geworden, maar hij is nu vriend van de familie.” Van Betten tegen de krant: “Ik ga nergens op in zolang de serie loopt. Wij adviseren iedereen om gewoon te kijken en daarna naar seizoen 6. Voor de rest ga ik nergens op in omdat het een privésituatie is.”