Zoontje Milano (5) terug naar Barbie, Samantha de Jong, nu papa Michael in de gevangenis zit?

0

Barbie met ex-man Michael

Door o.a. drugsgebruik en zelfmoordpogingen verloor Barbie, Samantha de Jong,de voogdij over dochter Angelina (8) en zoontje Milano (5). Angelina ging bij Michaels moeder wonen, zoontje Milano bij papa Michael, maar nu Michael en Naomi vorige week, onder de ogen van Milano, werden gearresteerd verdacht van handel in merkvervalste goederen, witwassen en uitkeringsfraude lijkt het zoontje van Michael en Barbie het kind van de rekening geworden. Of gaat hij terug naar Barbie?


Op de dag van zijn 40ste verjaardag kreeg Michael van de Plan een bijzonder cadeau: hij werd door een  team van de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) samen met vriendin Naomi Dijkstra van zijn bed gelicht en in de boeien geslagen.

Beiden worden verdacht van handel in merkvervalste goederen, witwassen en uitkeringsfraude. Opmerkelijk: de FIOD haalde direct de social media-accounts van het stel offline waar de merkvervalste handel op werd aangeboden.


Michaels zoontje Milano, die sinds de kinderen niet meer bij hun moeder Samantha de Jong mogen wonen, bij papa woont  zou getuige zijn geweest van de arrestatie van zijn vader. Vraag is nu of Milano in een pleeggezin wordt geplaatst of dat hij herenigd wordt met zijn drie jaar oudere zusje Angelina en ook bij Michaels moeder gaat wonen of dat hij tijdelijk bij moeder Barbie wordt ondergebracht.

Diana Ewouds, die ruim twintig jaar als gezinsvoogd heeft gewerkt en nu als zelfstandige families met problemen begeleidt, zegt vandaag in Story dat de kans is dat Milano bij Barbie gaat wonen bijna nihil is: ‘Wanneer een van de broertjes en/of zusjes elders woont, is het vaak gebruikelijk dat ze eerst naar dit gezin gaan. Vaak is dit tijdelijk, want wanneer de ouder uit voorarrest komt keert het kind meestal terug. Het is dus niet zo dat het kind of de kinderen naar de moeder gaan, want er zijn nog altijd gronden voor een onder toezicht stelling en vastgestelde zorgregeling. Wel zal met de moeder overlegd worden of zij het een goed idee vindt dat haar kind voor nu met zijn zusje wordt herenigd.’

Drie van de vijf verdachten in de zaak van grootschalige handel in goederen met vervalste merken blijven, zo werd vandaag bekend,  langer vastzitten. Twee anderen die werden aangehouden zijn heengezonden, maar blijven wel verdachte. Het onderzoek is nog bezig.

De drie die nog vastzitten zijn een 40-jarige man en een 25-jarige vrouw uit Den Haag en een Rotterdammer van 29. De 41-jarige man uit Den Haag die vastzat voor witwassen en de 22-jarige man uit Monster die verdacht wordt van handel in vervalste merkgoederen zijn vrijgelaten. Het OM wil niet zeggen of Van der Plas (40) ook een van de verdachten is die in hechtenis zit.

Het Instagram-account van realityster Michael van der Plas, de ex-man van realityster Samantha ’Barbie’ de Jong, is nog altijd geblokkeerd op verdenking van het verkopen van nep-merkkleding. De laatste update van het account is nog steeds de inbeslagname door de FIOD.