Zoon van EMILE RATELBAND is weer thuis! Moeder Moon: ‘Hij is mishandeld door door zijn vader’

0

Emilio, zoon van Emile Ratelband en Moon van Buuren, alweer jaren zijn ex-vrouw, is inmiddels sinds 23 augustus vermist. Reden voor Ratelband om een beloning van 5000 euro uit te loven voor de gouden tip. UPDATE: Sinds afgelopen maandag is Emilio weer thuis bij zijn moeder Moon. 

Emilio, de 15-jarige zoon van positiviteitsgoeroe Emile Ratelband, is sinds maandagmiddag weer terecht. De vermissing van Emilio maakte de tongen los op social media.


Waar vader Emile zijn vermissing meldde, deelde moeder Monica een paar dagen eerder al een heel ander verhaal. Zij vertelt dat haar zoon mishandeld wordt door zijn vader en deelt een bericht van de Jeugd- & Gezinsbeschermers over een uithuisplaatsing die vorige maand zou plaatsvinden. Emilio bleek bij die uithuisplaatsing niet aanwezig te zijn.

Volgens de moeder van Emilio was er dan ook meer aan de hand dan ‘slechts’ een vermissing: “Emilio is mishandeld door zijn vader en wil thuis bij ons blijven. Hij is nu bijna een half jaar weer thuis. Het is fijn en hij kan hier zelfs weer naar school. Hoe wreed dat hij nu ineens weer weggerukt zou moeten (?) worden terwijl we met ons drieën zo hecht zijn, dat plaatste ze 25 augustus op Facebook.


Ze vervolgt in het bericht: “Hij wordt niet geloofd en moet terug naar zijn vader. Ongelofelijk! Hij is 14 jaar en mag niet thuis blijven bij ons waar hij zo tot zichzelf kwam. Ze willen hem in een instelling plaatsen. De raad is stellig. Emilio ten einde raad. Zo verdrietig zo bang. Nu is hij weggelopen. Hij wil niet terug naar zijn mishandelende vader. Noodkreet! Ik snap dat hij weg is gelopen. Zoveel angst en verdriet. Naar hem werd niet geluisterd. Naar zijn zus niet. Ik mocht niet eens belanghebbende zijn van de rechtbank Utrecht. Hij staat op telex. Emilio verdient liefde en rust en thuis Emilio als je dit leest Ik hou van je. Iedereen staat achter jou en gelooft je. Ik ben ook bang. Er staat hier steeds politie maar ze beschermen emilio niet maar zijn vader.”

Bij het Facebookbericht plaatst zijn moeder ook een aantal foto’s met daarin Whatsapp gesprekken met Emile Ratelband, een foto van Emilio met een snee in zijn nek, een brief van De Jeugd -en Gezinsbeschermers over uithuisplaatsing en een handgeschreven briefje met de tekst: ‘Hoi mama, je hoeft niet bang te zijn of bezorgt te zijn. Ik ben weggelopen, omdat ik niet bij papa wil zijn, ik hou van je, groetjes Emilio.’

De ouders van Emilio hadden jaren ruzie over de voogdij van hun kinderen, onder wie Emilio. Jarenlang stonden Emile Ratelband en zijn ex-vrouw Moon in de rechtbank als kemphanen tegenover elkaar vanwege het voogdijschap over hun kinderen.

Zo spande Moon een smaadzaak aan vanwege een uitspraak die Ratelband in december 2019 deed in het tijdschrift Story. “Moon diende een verzoek in om Emilio te laten opnemen in een gesloten instelling”, vertelde hij in het artikel dat ging over de voogdijstrijd waarin de exen op dat moment verwikkeld waren. Nadat het artikel Moon onder ogen kwam, deed ze aangifte van smaad.

Tijdens de zitting in Utrecht werd duidelijk dat Moon vond dat het door deze uitspraak lijkt alsof ze haar zoon wilde laten opsluiten. Bovendien zouden mensen erdoor kunnen denken dat Emilio iets mankeert, wat niet zo is.Tijdens de zitting gaf Ratelband toe de uitspraak in Story inderdaad zo gedaan te hebben. En ook dat zijn ex dat zo gezegd had. De officier van justitie gaf aan dat het niet uitmaakt of de uitspraak waar is of niet, maar dat het erom gaat of er sprake is van aantasting van iemands goede naam. Dat achtte de rechter uiteindelijk bewezen en dus kreeg Ratelband een boete van 1000 euro.

Twee jaar geleden besloot de rechter dat zoon Emilio bij zijn vader mocht wonen. Ze vertrokken samen naar Thailand, maar sinds afgelopen maart woonde Emilio niet meer bij Emile, maar bij moeder Moon.