Zoon steenrijke Bernard Tapie deelt beelden van gehavende ouders na overval

0

De zoon van oud Adidas-eigenaar en politicus Bernard Tapie heeft beelden gedeeld van zijn gehavende ouders na gewelddadige overval in hun huis.

De Franse zakenman Bernard Tapie en zijn vrouw werden zaterdagnacht mishandeld werden door vier inbrekers in hun woning. Tapie en zijn echtgenote sliepen in de nacht van zaterdag op zondag toen vier mannen inbraken in hun woning in het Franse Seine-et-Marne. De inbrekers droegen allemaal een overall en bonden Tapie en zijn vrouw vast met elektrische kabels, waarna ze mishandelden.


De echtgenote van Tapie werd door de indringers aan haar haren getrokken omdat ze ‘wilden weten waar de schat was’, verklaarde de burgemeester van Combs-La-Ville, de plaats waar de overval plaatsvond, tegen het Franse persbureau AFP. “Maar er was natuurlijk geen schat, en het feit dat ze die niet vonden maakte het geweld alleen maar erger.”

De 78-jarige Tapie, een zakenman met een verleden als politicus en als voorzitter van voetbalclub Olympique Marseille, lijdt aan maag- en slokdarmkanker en werd met een stok op het hoofd geslagen.


De zoon van Tapie, Laurent, vertelde op CNews uit wat er gebeurd was met zijn ouders. “Mijn vader is sneller hersteld dan mijn moeder, die is nog altijd in shock”, zei hij, terwijl hij foto’s van zijn gehavende ouders toonde. “Eerst hebben ze mijn vader knock-out geslagen en vastgebonden, daarna mishandelden ze mijn moeder en hebben haar meegesleurd naar alle kamers. Ze was meer geschokt dan mijn vader door wat gebeurd was.”

De inbrekers waren op zoek naar juwelen en geld. Het is nog niet duidelijk of ze iets buitgemaakt hebben voor ze op vlucht sloegen.