Zoon Royce de Vries: ‘Gisteren is onze grootste nachtmerrie werkelijkheid geworden’

0

‘Gisteren is onze grootste nachtmerrie werkelijkheid geworden, meldt Royce de Vries een dag na de aanslag op zijn vader op Twitter. Inmiddels worden een 21-jarige Rotterdammer en een 35-jarige Pool uit Maurik worden verdacht van de de moordaanslag op misdaadjournalist Peter R. de Vries. Ze werden gisterenavond in een auto op de snelweg A4 bij Leidschendam aangehouden door een arrestatieteam.

De politie deed dinsdagavond en nacht huiszoekingen in Maurik, Tiel en Rotterdam. Daarbij werd onder meer munitie in beslag genomen. Er werd ook nog een derde verdachte aangehouden: een 18-jarige Amsterdammer, maar hij is inmiddels weer op vrije voeten en geen verdachte meer in de zaak.


De 64-jarige De Vries werd dinsdagavond neergeschoten in het centrum van Amsterdam. Daarbij werd hij geraakt in zijn hoofd. De Vries werd  zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Gisteravond zei de Amsterdamse burgemeester Halsema dat hij “vecht voor zijn leven”. Hoe zijn situatie nu is, is niet duidelijk.

Gisteren is onze grootste nachtmerrie werkelijkheid geworden, meldt Royce de Vries een dag na de aanslag op zijn vader op Twitter. “Wij als familie omringen Peter met liefde en hoop in deze moeilijke fase”, schrijft Royce de Vries. “Veel is nog onzeker, maar wat vaststaat is dat alle steunbetuigingen uit het hele land nu enorm veel steun bieden.”