Zoon RIDOUAN TAGHI in Dubai gepakt: Faissal moest werk vader voortzetten

0

Ridouan Taghi op een van de door de politie in omloop gebrachte foto.

De politie in Dubai heeft een van de zonen van Ridouan Taghi gearresteerd. Het gaat om Faissal Taghi, die al begin augustus zou zijn aangehouden op het vermoeden dat hij criminele activiteiten van zijn vader vanuit Dubai voortzet.


De arrestatie vond plaats op verzoek van Nederland. Politie en Openbaar Ministerie maken al geruime tijd jacht op de oudste zoon van Taghi (22) omdat het vermoeden bestaat dat hij criminele activiteiten van zijn vader vanuit Dubai voortzet. Bronnen dichtbij het onderzoek tegen Taghi hebben de arrestatie van Faissal tegenover De Telegraaf bevestigd.

De Nederlandse opsporingsdiensten voerden daarover al enkele jaren overleg met de politie in Dubai, schrijft De Telegraaf. Die gesprekken kwamen op gang omdat uit onderzoek bleek dat een met Ridouan Taghi geassocieerde maffiabaas miljoenen euro’s aan Faissal had laten bezorgen.


Het Landelijk Parket, dat formeel leiding geeft aan het onderzoek naar Taghi, laat in een reactie aan de krant weten geen commentaar te geven en de aanhouding niet te willen bevestigen. Het OM verwijst voor vragen naar Dubai. Het politiekorps van Dubai reageert niet op schriftelijke vragen. Het is daarom niet duidelijk of en waar Faissal Taghi nog vastzit en of hij aan Nederland wordt uitgeleverd.