Zoon René le Blanc: ‘Mijn vader is een rokkenjager die mijn moeder mishandelde toen zij zwanger was’

0

(Beeld: SBS)

René le Blanc (52), wordt door zijn zoon Nicky (29) beschuldigd van onder meer mishandeling van zijn moeder toen ze zwanger was, en vernieling van hun woning. Ook zegt Nicky de Wit dat zijn vader een notoir rokkenjager is.


René le Blanc (52), wordt door zijn zoon Nicky (29) beschuldigd van onder meer mishandeling van zijn moeder toen ze zwanger was, en vernieling van hun woning. Ook zegt Nicky de Wit dat zijn vader een notoir rokkenjager is.

Nicky de Wit zwijgt niet langer over zijn vader, Rene le Blanc, de man die bekend werd dankzij zijn deelname aan het SBS-programma ‘Zij gelooft in mij’. Volgens de zoon is zijn vader die zo graag wil doorbreken als zanger niet alleen naam en en faam genoot als rokkenjager, maar ook dat Le Blanc losse handjes had.


Zo zegt hij vandaag inweekblad Story:  ‘René was een behoorlijke vreemdganger. In zijn voormalige woonplaats in de buurt van Arnhem kent iedereen hem als rokkenjager. Hij heeft mijn moeder flink bedrogen.’

Maar ook zou de zanger,  volgens zijn zoon Nicky, zijn moeder mishandeld  hebben toen zij zwanger was. . ‘René was zeer agressief, hij sloeg mijn moeder toen ze zwanger van mij was,’ vertelt hij in het interview. ‘Mijn vader heeft ook eens met een baksteen de ruiten bij ons ingegooid en de keuken vernield. Mijn moeder heeft daar aangifte van gedaan.’

Samen met zijn moeder heeft Nicky nu dat alles uit het verleden vastgelegd. Volgens de  zoon zou destijds ook hun huisarts pogingen hebben gedaan om  de explosieve gezinssituatie als gevolg van de agressieve van Le Blanc, op te lossen.

Volgens de zoon kwam het agressieve gedrag van zijn vader ook nog na zijn geboorte voor. “Mijn vader heeft ook eens met een baksteen de ruiten ingegooid en de keuken vernield. Mijn moeder heeft daar destijds aangifte van gedaan. De schade bedroeg meer dan duizend euro, maar die weigerde René te betalen.”

Volgens zoon betaalde Le Blanc ook niet voor zijn opvoeding. “Hij betaalde nooit de alimentatie van omgerekend 114 euro per maand. Mijn moeder stond er compleet alleen voor. Ik heb alle bewijzen dat René nooit betaalde. Mijn moeder en ik krijgen nog ruim 18.000 euro van René.”Story citeert ook uit verweerschrift van de arrondissementrechtbank in Arnhem uit 1992 toen zoon Nicky nog maar een paar maanden oud was. “Vanwege het toch wel agressieve gedrag van de man (René, red.) ook al tijdens de samenwoning, hetgeen ook de belangrijkste reden is geweest voor de vrouw om de relatie te verbreken, vindt de vrouw het niet verantwoord dat de man buiten haar aanwezigheid regelmatig contact heeft met het kind”, meldt de procureur aan de rechtbank in 1992.