Zoon René le Blanc: ‘Mijn vader geeft niets om mij; hij denkt alleen aan zijn eigen belang’

0

(Beeld: SBS)

Een half jaar geleden haalde de zoon van René le Blanc, Nicky (29) hard uit naar zijn vader die hij al jaren niet gezien had. De zanger zou zich tijdens Nicky’s jeugd agressief hebben gedragen, Nicky’s moeder hebben geslagen en een notoir leugenaar zijn. Zoon Nicky hoopte dat hij vervolgens wel iets van zijn vader zou horen, maar nu blijkt niets minder waar. Stiekem hoopte ik dat hij het licht had gezien, maar helaas… Zo zie je maar weer wat voor man René is. Mijn vader geeft niets om mij.’


Nicky haalt opnieuw zijn gram in Story, waar hij afgelopen april ook al eens uithaalde naar René le Blanc.  Vandaag vertelt hij in Story dat hij  had gehoopt dat hij na zijn uitlatingen wel iets van zijn vader zou horen. Tevergeefs! ‘Tot mijn grote teleurstelling heb ik niets van hem vernomen. Stiekem hoopte ik dat hij het licht had gezien, maar helaas… Zo zie je maar weer wat voor man René is. Mijn vader geeft niets om mij.’

René le Blanc, wordt door zijn zoon Nicky  beschuldigd van onder meer mishandeling van zijn moeder toen ze zwanger was, en vernieling van hun woning. Ook zegt Nicky de Wit dat zijn vader een notoir rokkenjager is.


Volgens zijn zoon is zijn vader die bekend werd dankzij zijn deelname aan het SBS-programma ‘Zij gelooft in mij’ niet alleen een rokkenjager, maar heeft hij ook losse handjes. In april zei Nicky in het weekblad: ‘René was een behoorlijke vreemdganger. In zijn voormalige woonplaats in de buurt van Arnhem kent iedereen hem als rokkenjager. Hij heeft mijn moeder flink bedrogen.’

Maar ook zou de zanger,  volgens zijn zoon Nicky, zijn moeder mishandeld  hebben toen zij zwanger was. . ‘René was zeer agressief, hij sloeg mijn moeder toen ze zwanger van mij was,’ vertelt hij in het interview. ‘Mijn vader heeft ook eens met een baksteen de ruiten bij ons ingegooid en de keuken vernield. Mijn moeder heeft daar aangifte van gedaan.’

Samen met zijn moeder heeft Nicky nu dat alles uit het verleden vastgelegd. Volgens de  zoon zou destijds ook hun huisarts pogingen hebben gedaan om  de explosieve gezinssituatie als gevolg van de agressieve van Le Blanc, op te lossen.

Volgens de zoon kwam het agressieve gedrag van zijn vader ook nog na zijn geboorte voor. “Mijn vader heeft ook eens met een baksteen de ruiten ingegooid en de keuken vernield. Mijn moeder heeft daar destijds aangifte van gedaan. De schade bedroeg meer dan duizend euro, maar die weigerde René te betalen.”

Volgens zoon NIcky betaalde Le Blanc ook niet voor zijn opvoeding. “Hij betaalde nooit de alimentatie van omgerekend 114 euro per maand. Mijn moeder stond er compleet alleen voor. Ik heb alle bewijzen dat René nooit betaalde. Mijn moeder en ik krijgen nog ruim 18.000 euro van René.”Story citeerde afgelopen april ook uit verweerschrift van de arrondissementrechtbank in Arnhem uit 1992 toen zoon Nicky nog maar een paar maanden oud was. “Vanwege het toch wel agressieve gedrag van de man (René, red.) ook al tijdens de samenwoning, hetgeen ook de belangrijkste reden is geweest voor de vrouw om de relatie te verbreken, vindt de vrouw het niet verantwoord dat de man buiten haar aanwezigheid regelmatig contact heeft met het kind”, meldt de procureur aan de rechtbank in 1992.