Zoon Peter R. de Vries deelt foto van zijn vader en hem op Twitter

0

Royce de Vries, de zoon van de dinsdag neergeschoten Peter R. de Vries, heeft zaterdagochtend op Twitter een foto gedeeld van zijn vader en hem. Bij de foto staat een hartje.

Op de foto is de misdaadverslaggever lachend te zien met naast hem zijn zoon. Veel mensen reageren op de tweet en wensen Roy sterkte. Het is het tweede bericht dat Royce de Vries de wereld instuurt na de aanslag op zijn vader. In zijn eerste tweet schreef hij: “Gisteren is onze grootste nachtmerrie werkelijkheid geworden. Wij als familie omringen Peter met liefde en hoop in deze moeilijke fase. Veel is nog onzeker, maar wat vaststaat is dat alle steunbetuigingen uit het hele land nu enorm veel steun bieden.”


Peter R. d Vries werd dinsdag in Amsterdam neergeschoten in de Lange Leidsedwarsstraat, kort na een uitzending van RTL Boulevard. “Er zal tijd overheen gaan voordat er meer duidelijkheid komt”, liet de familie donderdag in een verklaring via RTL Boulevard weten.

De twee mannen die verdacht worden van betrokkenheid bij het neerschieten van misdaadverslaggever Peter R. de Vries, blijven voorlopig in de cel. De rechter-commissaris heeft vrijdag de hechtenis van de mannen met twee weken verlengd. De rechter-commissaris ziet “op dit moment voldoende bezwaren en gronden om de twee mannen in voorarrest te houden.”


De verdachten zijn een 35-jarige Pool uit Maurik (Gelderland) en een 21-jarige man uit Rotterdam. De Rotterdammer is de vermoedelijke schutter.