Zoektocht naar vriend die op de vlucht ging – Lichaam vermiste influencer Gabby Petito (22) gevonden

0

(Beeld: Schmidt en Petito familie)

De FBI heeft bevestigd dat een lichaam gevonden is dat zo goed als zeker van influencer Gabby Petito (22) is. Er wordt nog gezocht naar haar inmiddels ook vermiste vriend Brian Laundrie (23) die op de vlucht zou zijn.


Nadat eerder werd bekendgemaakt dat een lichaam was gevonden, heeft de FBI tijdens een persconferentie meegedeeld dat het zo goed als zeker om Gabby Petito gaat. De FBI begon de persconferentie dan ook met een woord van medeleven aan haar familie.

FBI-chef Charles Jones vertelde dat in de buurt van het kampeergebied waar gezocht werd, Spread Creek in Grand Teton National Park in de staat Wyoming, een lichaam is gevonden dat voldoet aan Gabby’s beschrijving. De doodsoorzaak is nog niet duidelijk. Dinsdag wordt een autopsie uitgevoerd. De FBI en politie hoopt nog altijd op informatie van mensen die tussen 27 en 30 augustus in het kampeergebied verbleven waar de jonge vrouw het laatste gezien werd.


De Amerikaanse Gabby Petito (22) gin in juli samen met vriend Brian Laundrie (23) op roadtrip. In tot mobile home verbouwd busje wilde het koppel vier maanden lang de natuurparken van Amerika bezoeken. Het koppel zou tijdens de roadtrip meermaals heftige ruzie hebben gekregen. Op 12 augustus belde een getuige de politie om een mogelijk geval van huiselijk geweld te melden. De politie haalde de twee uit elkaar en sprak ruim een uur met hen. Brian had krabwondjes, en Gabby verklaarde dat ze hem geen pijn had willen doen. Het koppel moest de nacht apart doorbrengen.

Brian kwam op 1 september alleen thuis. Tien dagen later  werd Gabby als vermist opgegeven. Brian werd ondervraagd, maar weigerde mee te werken aan het onderzoek. Hij bleek wel bij zijn terugkeer  een advocaat in arm te hebben genomen.

Op 14 september verdween ook hij. Gabby’s familie zei dat dat hij zich schuil hield. Naar Brian wordt door de FBI gezocht in het Carlton Reserve, een groot natuurgebied op 20 kilometer van zijn huis in Florida. Zijn familie vertelde de politie dat hij naar dat park getrokken zou zijn.

Na de bekendmaking van de vondst van Gabby’s lichaam is, heeft de advocaat van de Laundries in hun naam gereageerd dat het nieuws “hartverscheurend is” en dat de familie Laundrie bidt voor Gabby en haar familie.