Zoektocht in putten naar lichaam Maddie McCann begonnen

0

Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022

De Portugese politie zoekt naar het lichaam van het vermiste Britse meisje Maddie McCann. Er wordt gezocht in putten in Vila do Bispo, 20 minuten rijden ten westen van Praia da Luz waar het kleine meisje in mei 2007 verdween.

De Portugese tv-zender RTP zegt dat detectives “fundamenteel bewijs” hebben ontdekt om te bewijzen dat de 43-jarige Duitser Christian Brückner verantwoordelijk is voor haar verdwijning. De zender linkt Brückner ook met met een andere zaak van vermiste personen in het Algarve-resort Silves, het complex waaruit Maddie verdween. De Portugese politie heeft nog niet geregaeerd op het bericht van RTP over het putonderzoek.


Begin juni maakte de Duitse recherche bekend dat ze Christian Brückner gearresteerd hebben. Hij wordt ervan verdacht de destijds 3-jarige Maddie te hebben ontvoerd en vermoord.

De Portugese autoriteiten wisten dat Christian Brückner een pedofiel was, nog voor Madeleine McCann verdween in 2007. De Duitser gaf namelijk toe dat hij een veroordeelde kindermisbruiker was nadat hij in 2006 voor de rechtbank in Portugal verscheen wegens diefstal. Brückner vertelde de rechter dat hij als tiener een gevangenisstraf van 18 maanden uitzat voor een seksuele aanval op een kind in zijn vaderland. 


Agenten die de verdwijning van Madeleine in Praia da Luz in 2007 hebben onderzocht, ondervroegen tientallen bekende zedendelinquenten die in het gebied woonden. Maar Brückner werd, vreemd genoeg,  nooit ondervraagd en keerde maanden na de verdwijning van Maddie terug naar Duitsland.

De vermoedelijke betrokkenheid van Brückner bij de ontvoering van Madeleine kwam pas in 2017 aan het licht nadat een informant beweerde dat Brückner het verhaal in een bar had bekend en hij dus wist wat er met het meisje was gebeurd. Volgens de Duitse aanklagers is er ook bewijs dat Madeleine dood is. De verdwijningszaak is nu een moordonderzoek geworden.

 

Share.