Pagina titel ...
vrijdag, mei 29
Zo woont een (omstreden) oud secretaris-generaal van de NAVO

0

LIKE op Facebook en lees wat er gebeurt achter de voordeur van Bekend Nederland!


Oud-secretaris generaal van de NAVO Willy Claes (75) verkoopt zijn villa in Hasselt. De statige woning in witte steen staat te koop voor 895.000 euro. De woning telt onder meer vijf slaapkamers en twee garages.


De Vlaamse politicus bleef niet lang bij de NAVO. Hij werd achtervolgd door beschuldigingen in de Agustasmeergeldaffaire waarbij hij, samen met anderen, steekpenningen zou hebben aangenomen. Claes ontkende zijn betrokkenheid, maar trad ruim een jaar na zijn benoeming, op 20 oktober 1995, onder grote druk af. Vijf jaar later werd hij voor zijn aandeel veroordeeld tot drie jaar voorwaardelijke celstraf, ontheffing voor vijf jaar uit zijn burgerrechten en een geldboete van 60.000 frank (€ 1.500). Hij procedeerde tot bij het Europees Hof, maar kreeg geen gelijk.

(Lees verder na de advertentie)

In 2005 was Claes opnieuw weer even in het nieuws toen hij scheidde van Suzanne Meynen, een verpleegster en vroedvrouw bij wie hij twee kinderen heeft. Na 42 jaar huwelijk begon hij een relatie met Suzanne Frieda Dekeyzer, een lerares voedings- en dieetleer, die achttien jaar jonger is dan Claes

De wit stenen villa, omgeven door een aangelegde tuin van ± 24 are, die Claes nu te koop aanbiedt telt vijf slaapkamers, twee garages en heeft een bewoonbare oppervlakte van 600 m2.

De villa werd gebouwd in 1979 en volledig gerenoveerd in 2001. Op de gelijkvloerse verdieping een riante leefruimte en een ingerichte keuken met toegang tot het terras. De gezellige living met open haard, eetkamer en zitkamer vormen samen de leefruimte. Dankzij de grote raampartijen is er veel lichtinval. Aan de achterzijde is er een zuidelijk georiënteerd terras met zonnescherm en een aangelegde tuin.

De benedenverdieping, die bereikbaar is via een trap vanuit de leefruimte, is ingedeeld in een mooie bureau/ontvangstruimte met open haard en een slaapkamer/fitnessruimte met douchekamer.

Op de eerste verdieping bevinden zich drie kamers. De master bedroom beschikt over een dressing en een aparte badkamer met ligbad, dubbele lavabo, douche en toilet.

Op de tweede verdieping zijn er twee slaapkamer waarvan een met airco en dressing. De afwerking met kwalitatieve materialen zoals marmer, parket, Bourgondische dallen en open haarden geven deze villa bijzonder veel karakter.

Leuk verhaal gelezen? Waardeer het!

De redactie van HollywoodHuizen tikte met veel plezier het verhaal dat u net gelezen heeft. Maar hoe wordt die redactie eigenlijk betaalt nu u gratis leest. Simpel: uit de opbrengst van de advertenties op deze pagina, maar helaas brengen die advertenties pas wat op als u er op klikt. En dat doet slechts 0,2% van de lezers, dus 2 op de duizend. U begrijpt het? Mogen we u daarom een vrijwillige bijdrage vragen? Tikken op een volle maag tikt toch wat lekkerder...

Redactie HollywoodHuizen

Totaal: € -


Comments are closed.

");pageTracker._trackPageview();
google.com, pub-1255299206995982, DIRECT, f08c47fec0942fa0