ZO NEP IS CHATEAU MEILAND – Regisseur Tinon Moll: ‘We bedenken met z’n allen het verhaal’

0

(Beeld: Talpa)

Chateau Meiland mag leuk zijn om naar te kijken en ook nog eens een kijkcijferhit, maar bijna alle grappen grollen zijn wel vooraf bedacht. Waarom regisseur Timon Moll dat nu aan de grote klok hangt is een raadsel, maar nu weten we dus de we als kijker in de maling worden genomen en wat we in de kerstspecial gaan zien ‘gewoon’ bedachte verhalen zijn.


De Meilandjes wonnen er zelfs de Televizier-ring mee, maar de glans van die prijs is er nu wel een beetje af nu de regisseur van Chateau Meiland vertelt dat de verhaallijn van het programma in scene is gezet. Tegen  Veronica Superguide neemt die regisseur van Chateau Meiland, Timon Moll, ook verantwoordelijk voor de vroegere soa en het hedendaagse Groeten van Max, geen blad voor de mond als hij de vraag krijgt voorgelegd hoe spontaan Chateau Meiland is.

Zo werd de scene afgelopen seizoen waarin Maxime en Martien Erica stiekem achtervolgden terwijl ze op date was met privédetective Sander van Betten vooraf keurig gepland. “Die scène hebben we van tevoren bedacht omdat Erica geheimzinnig over haar contact met hem deed.” Erica’s wel/niet ex-vriend Sander van Betten bevestigt dit een beetje smalend: “We hebben bij dat bos ook nog een kwartier op ze staan wachten.”


En voor wie het niet begrijpt zegt regisseur Moll ook nog:  “Ik zei tegen Erica: Je doet zo geheimzinnig. Is het niet logisch dat de familie denkt: we moeten haar achtervolgen en deze man van een afstand beoordelen?”

Moll bevestigt  wat veel kijkers al dachten  Chateau Meiland vol met dit geplande avonturen. “We bedenken met z’n allen het verhaal, gebaseerd op wat de familie in het dagelijks leven meemaakt.” Als regisseur noemt Mol zichzelf een soort ‘aangever’, die de gesprekken vaak nét wat pittiger probeert te maken. “Ik ben degene die de vragen stelt en tegen wie Martien, Erica, Maxime en Montana praten. (…) Ik probeer dat wel op een vileine wijze te doen, en let daarbij goed op hun gezichten. Dan zeg ik: nou ja, je zegt dat nu wel. Maar volgens mij vind je dit of dat? En dan gaan ze los!”

Weet dat dus mocht u op Kerstavond naar de kerstspecial van de Meilandjes gaat kijken. Dat hun jaarlijkse kerstuitje  iets minder soepel loopt dan gehoopt is waarschijnlijk bedacht. Dat de coronaregels last-minute roet in het eten gooien en de familie halsoverkop op zoek naar een nieuwe vakantiebestemming wat voor de nodige stress zorgt ook.

Kerst met de familie Meiland is op 24 december om 20:30 uur te zien bij SBS6.