Zijn hond met liftangst dwingt JAN SLAGTER te vertrekken uit net gehuurd appartement

0

(Beeld: Roland J. Reinders/Omroep Max)

Zijn hond met liftangst dwingt omroepbaas Jan Slagter te verhuizen uit net gehuurd appartement. Slagter is nu dringend op zoek naar woonruimte. Lukt dat niet dan staat hij half december op straat en zal hij met de feestdagen zijn intrek moeten nemen in een hotel.


Slagter en zijn vrouw verkochten onlangs voor net geen miljoen hun huis in Zoetermeer en verhuisden naar een appartement in Voorburg, dat alleen met de lift te bereiken is. Maar de hond van Slagter blijkt een angst voor liften te hebben. “We hebben twee honden en de grootste greyhound blijkt getraumatiseerd”, vertelt Slagter in de podcast De geboden van Slagter en Dresselhuys. “Ze weigert de lift in te gaan. We kunnen haar natuurlijk wel gaan dwingen. Maar om dat nu drie keer per dag te doen… Dan staat ze daar maar te trillen. Daar hebben we geen zin in.”

De directeur van Omroep MAX en zijn vrouw hebben het appartement in Voorburg al voor twaalf maanden gehuurd en zoeken dus een nieuwe huurder. Ze moeten daarnaast binnen een maand nieuwe woonruimte vinden, want half december moet het echtpaar het huis in Zoetermeer opleveren. “Mijn vrouw maakt zich niet zo druk. Maar ik heb dit weekend alle funda-apps gedownload om te kijken waar in de buurt nog huizen te huur zijn”, vertelt Slagter.