Zijn coach Anouk stuurt Voice-winnaar Dani naar psychiater na zelfmoord vriend

0

Dani en zijn vriend Azad die een eind aan zijn leven maakte

Dani won in maart The voice of Holland, twee maanden vond Dani zijn Iraanse vriend die een eind aan zijn leven had gemaakt. Vandaag viert Dani zijn 22ste verjaardag en vertelt hij over die vreselijke periode die achter hem ligt en hoe Anouk hem hielp.


Meer dan 2 miljoen kijkers zagen eind maart in de finale van The voice of Holland hoe zijn moeder en Azad Dani in een videoboodschap succes wensten. Vandaag zegt Dani in een interview met het AD: “Zij waren de twee belangrijkste mensen in mijn leven. Mijn ouders zijn gescheiden, de band met mijn vader en broer is anders. We zijn te verschillend, zijn het nooit ergens over eens. We houden van elkaar op afstand. Mijn moeder is fantastisch, zij is heel belangrijk voor me.’’

Dani won The Voice, maar corona maakte dat optredens even niet aan de orde waren. En toen, in de week waarin het Eurovisiecircus Rotterdam aandeed ging het gruwelijk mis in Dani’s leven, vertelt Dani aan de krant. “Ik weet nog dat ik Azad belde, omdat ik een liedje had geschreven over ons. Ik liet het hem horen en hij vertelde dat hij zich ging aanmelden voor zijn rijbewijs en dat hij naar de sportschool ging. Maar later kreeg ik opeens uit het niets een gek berichtje van hem. Het ging over dat hij niet gelukkig was geweest in Iran en dacht dat hij dat wel zou kunnen zijn in Nederland. Het kwam op mij over alsof hij het opgaf. Ik wist dat hij in Iran twee zelfmoordpogingen had gedaan, maar dat was omdat hij gay was en dat daar niet werd geaccepteerd. Hoewel ik het nu dus niet verwachtte, dacht ik toch in die richting. Ik ging meteen met mijn moeder naar Amsterdam. () Ik deed de deur open en zag hem meteen.”


Dani, zo zegt hij tegen het AD, was ten einde raad. “Veel mensen hadden Azad op televisie gezien, moest ik iets posten op Instagram? Ik had daar stress over.” Hij belde met zijn Voice-coach Anouk en vroeg advies. “Toen ik vroeg of ik iets moest schrijven op Instagram, zei ze recht voor zijn raap, zoals ze is: ‘Dat is het laatste waar je aan moet denken, fuck iedereen op social media. Zorg eerst dat het goed gaat met je moeder en jou, daarna zie je wel verder.’ Dat gaf me rust.’’

“Aan de telefoon vroeg ze of ik professionele hulp had, maar ik zei dat er lange wachttijden waren voor psychologen. ‘Dan regel ik er een voor je’, zei ze. Sindsdien heb ik eens in de zoveel tijd een sessie en ik heb geen rekening gezien, die heeft Anouk voor me betaald. Ze is zo’n lieve vrouw. Nog steeds informeert ze af en toe bij me hoe het gaat. We sturen elkaar spraakberichtjes en als ze binnenkort terug is van vakantie, spreken we een keer af.”