Zijn 15 kinderen opgeroepen naar ziekenhuis te komen: Amerikaanse rapper DMX in kritieke toestand na overdosis

0

De Amerikaanse rapper DMX (50) ligt in kritieke toestand het ziekenhuis na een overdosis. Er zou nog maar enige hersenactiviteit te meten zijn. Zijn kinderen zijn opgeroepen om naar het ziekenhuis te komen.  DMX is vader van 15 kinderen.

Earl Simmons, beter bekend onder zijn artiestennaam DMX (Dark Man X of Dog Man X), werd op vrijdag overgebracht na een overdosis naar een ziekenhuis in White Plains, New York. Als gevolg van die overdosis kreeg de Amerikaanse rapper vervolgens een hartaanval gekregen. Volgens zijn artsen is zijn toestand kritiek.


DMX kampt al jaren met een drugsverslaving. In 2016 werd hij bewusteloos aangetroffen op een parkeerplaats in New York. Agenten wisten hem destijds met succes te reanimeren. Twee jaar later, in 2018, bleek uit een drugstest dat DMX nog steeds verslaafd was.

Hij had zich toen vrijwillig laten opnemen in een afkickkliniek nadat er cocaïne en marihuana waren aangetroffen in zijn bloed. Uit de tweede drugstest, die ook positief was, bleek dat hij pijnstillers en cocaïne genomen had. In 2018 ging hij ook de gevangenis in wegens belastingfraude. De rapper werd veroordeeld tot evier jaar en negen maanden, maar kwam na amper een jaar al vrij.


DMX genoot zijn grootste successen tussen 1997 en 2006, toen hij een platencontract had bij het befaamde Def Jam Recordings. De rapper werd zelfs gezien als de opvolger van de iconische Tupac. In 2015 vroeg hij het faillissement aan, hoewel hij bijna 30 miljoen platen had verkocht. DMX is vader van 15 kinderen en zou ook meer dan 1 miljoen betalen aan alimentatie.