ZIEN! Verbazing in politiek Den Haag: Waarom zet Hugo de Jonge foto’s familietripje naar Madrid online?

0
Demissionair ‘corona-minister’ Hugo de Jonge heeft de foto’s van een familietripje naar Madrid online gezet. Samen met vrouw Mireille, dochter Sarah en zoon Ismael vieren hij de herfstvakantie in de Spaanse hoofdstad. Politiek Den Haag fronst de wenkbrauwen en vraagt zich waarom de minister dit kijkje in zijn privéleven geeft.

Familytime in Madrid, doopt de minister zijn foto’s die in politiek Den Haag zeker tot de vraag zullen leiden waarom de minister zo’n inkijkje in zijn privéleven biedt. En dat is dan niet voor heerst, want zijn opvallende schoeisel en het zingen van een kerstliedje na de ministerraad leidde eerder ook tot opgetrokken wenkbrauwen bij zijn collega’s.


In Madrid moet het De Jonge wel zijn opgevallen dat de Spanjaarden nog altijd, waar ze ook gaan of staan, massaal mondkapjes dragen. Zelfs achter het stuur van hun auto. In de horeca, het openbaar vervoer en in winkels is het dragen van een mondkapje verplicht. Mondkapjes zijn in ons land alleen nog verplicht in het openbaar vervoer.

Vrijdag 5 november staat een nieuwe coronapersconferentie met demissionair premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid gepland. Eind september schafte het kabinet de anderhalve meter af en lanceerde daarvoor in de plaats het coronatoegangsbewijs. Vrijwel alle uitgaansgelegenheden zijn weer open en het advies om thuis te werken werd afgezwakt. Sindsdien lopen de nieuwe coronameldingen en ziekenhuisopnames fors op. Driekwart van alle opgenomen patiënten is niet gevaccineerd, aldus het RIVM.


Ziekenhuisbestuurders willen dat de overheid meer doet om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Zonder maatregelen dreigt overbelasting in ziekenhuizen.

gisteren, zondag, liep Hugo de Jonge mee tijdens de kwart marathon in Rotterdam. Hij vond het “heerlijk”, zo liet de minister van Volksgezondheid weten. ‘Heerlijk weer, heerlijke sfeer. Rotterdam op z’n mooist’, vertelde Hugo de Jonge tegen RTL Boulevard.

Op Instagram deelde de minister ook van dit uitstapje een foto en deelde hij ook zijn eindtijd: de 44-jarige de Jonge deed over de ruim 10 kilometer precies een uur.