ZIEN! Spelers Oranje en Van Gaal gaan los in het spelershotel!

0

De selectie van het Nederlands elftal viert feest na de winst op de Verenigde Staten en het bereiken van de kwartfinale op het WK. Bij terugkomst in het spelershotel dansten de spelers én bondscoach Louis van Gaal op muziek van Shakira.

Op het veld werd al een feestje gevierd, maar dat werd bij binnenkomst in het St. Regis-spelershotel nog even dunnetjes over gedaan. Spelers en staf van het Nederlands elftal worden ontvangen met een erehaag bij binnenkomst en dansen ze op het nummer ‘Waka Waka’ van Shakira, in 2010 het officiële lied van het WK in Zuid-Afrika, vrolijk op los.


Zo is te zien hoe Memphis Depay vooroploopt met een masker van Denzel Dumfries voor zijn gezicht. Hij wordt achtervolgd door andere uitbundige spelers. Ook Van Gaal, met een telefoon in de handen, laat zich gaan. ‘Let op Van Gaal’, schrijft OnsOranje dan ook met een knipoog bij de beelden.

Het Nederlands elftal won zaterdag in de achtste finales met 3-1 van de Verenigde Staten, dankzij doelpunten van Memphis Depay, Daley Blind en Denzel Dumfries. In de kwartfinale spelen Van Gaal en zijn mannen vrijdag om 20.00 uur tegen Argentinië.


In 2014 schakelden Messi en consorten het Nederlands elftal uit in de halve finale van het WK na een strafschoppenserie. Argentijs sterspeler Messi ziet Oranje als een zware opgaaf. “Het is een goed voetballende ploeg. Het is een zware tegenstander, die ons van de bal zal proberen te houden en over uitstekende spelers beschikt. Ik verwacht een wedstrijd waarin we aan elkaar gewaagd zijn. Het WK was tot dusver misschien lastig, maar het wordt alleen maar zwaarder in de kwartfinale.”

In een interview met TyC Sports noemt Messi ons land geen ‘Países Bajos, maar ‘Holanda’. De term Países Bajos omvat heel Nederland, terwijl Holanda alleen refereert aan Noord- en Zuid-Holland. Honderden Argentijnen tweeten na het interview met Messi: ‘Als Messi het Holanda noemt, zeggen we allemaal Holanda. Einde discussie.’