ZIEN! OSCARS: Will Smith valt Chris Rock op podium aan na grap over zijn vrouw (wint later Oscar voor Beste Acteur)

0

Een grapje van Chris Rock bij de Oscaruitreiking over Will Smiths vrouw Jada is verkeerd gevallen bij Will Smith. Smith liep het podium op en gaf de komiek een klap in het gezicht. “Neem de naam van mijn vrouw niet meer in je mond, verdomme”, beet hij Chris Rock hem toe. De zaal keek verbouwereerd toe terwijl Rock eroverheen probeerde te praten: “Het mooiste moment in de tv-geschiedenis”, zei hij nog, om vervolgens maar snel naar de genomineerden voor Beste Documentaire te gaan. Niet veel later won Smith de Oscar voor Beste Acteur in King Richard. Beste Actrice werd Jessica Chastain en CODA werd verkozen tot Beste Film.

Rock maakte een grap over het kale hoofd Jada Pinkett Smith, wat volgens hem ideaal was voor de film G.I. Jane 2, een verwijzing naar de film waar Demi Moore haar hoofd voor kaalschoor. Pinkett Smith schoor vorig jaar haar haar af nadat ze al jaren kampte met haarverlies.


Kort nadat Will Smith Chris Rock had aangevallen op het podium, probeerde andere Hollywoodsterren hem te kalmeren. Hij kreeg een omhelzing van Daniel Kaluuya en Denzel Washington begeleidde hem naar de coulissen.

Het is uiteindelijk rapper Sean Combs die belooft dat de twee het gaan uitpraten. “We gaan het oplossen. We gaan nu door vol liefde.” Smith gaat breed lachend akkoord. Met een kleine Pulp Fiction-reünie maken Samuel L. Jackson, John Travolta en Uma Thurman VEROLGENS bekend dat Beste Acteur naar Will Smith gaat. Hij kust zijn vrouw Jada voordat hij het podium op loopt en lachend de prijs in ontvangst neemt.


“Het leven imiteert de kunst: nu lijk ik op de gestoorde vader, net zoals ze over Richard Williams zeiden”, zegt Smith met een verwijzing naar de klap die hij aan Chris Rock uitdeelde. In King Richard speelt Smith de vader van Serena en Venus Williams die tot het uiterste gaat om van zijn dochters tennissterren te maken. “Richard Williams was ook een fel verdediger van zijn familie.”

Smith zegt vervolgens huilend dat hij zijn gezin en medespelers voor de film wilde beschermen. “In ons vak moet je tegen schelden kunnen, mensen die gestoorde dingen over je zeggen, mensen die je beledigen. En dan moet je maar lachen en doen alsof dat oké is.” De acteur biedt ook excuses aan aan de organisatie van de Oscars en zijn mede-genomineerden, maar niet aan Chris Rock. “Ik hoop maar dat de Academy me volgende keer nog wil uitnodigen.” Hij verlaat het podium onder luid applaus.

“Laten we de rust en vrede bewaren”, begint Anthony Hopkins zijn praatje voor de uitreiking van Beste Actrice, gewonnen door Jessica Chastain voor de film The Eyes of Tammy Faye.