ZIEN? Jan de Bouvries maakte drie dagen voor zijn dood nog interieurvideo

0

Beeld: Instagram Jan des Bouvrie)

Nog tot een paar dagen voor zijn overlijden was Jan des Bouvrie bezig met zijn vak en zijn grote liefde: interieur. Dat is te zien op zijn Instagrampagina, waar hij enkele dagen geleden nog een video plaatste, van een plek in verbouwing. “Een ontwerp verrijst”, schreef hij erbij.


De post OP Instagram kan inmiddels op veel reacties van zijn volgers rekenen, die geschokt zijn door het overlijden en graag hun medeleven willen betonen. “Rust zacht”, schrijft Olcay Gulsen. Een ander: “Vol ongeloof hoorde ik net het nieuws, kan het niet geloven.”

Evert Santegoeds sprak maandagochtend op Telegraaf.tv over het overlijden van Jan des Bouvrie: “Hij worstelde al een paar jaar met prostaatkanker maar hij sprak er niet graag over. We weten dat hij vorig jaar een serie bestralingen is ondergaan en verder heeft hij tegen heel veel behandelingen gezegd: dat wil ik allemaal niet. Hij had vaste ideeën over de kwaliteit van zijn leven en wilde niet gebukt gaan onder de gevolgen van een chemo.”


Santegoeds zag de interieurontwerper graag: “Het was een vriendelijke man, een gastvrije man die heel veel vrienden had en bewondering oogstte met alles wat hij deed.”

Interieurontwerper Jan des Bouvrie overleed zondagochtend op 78-jarige leeftijd. In zijn huis in Naarden stierf hij in de armen van zijn vrouw en in het bijzijn van zijn kinderen.

Des Bouvrie, geboren in 1942, werkte zich op tot één van de meest invloedrijke ontwerpers in Nederland en had ook internationaal veel succes. Hij maakte furore door veel te werken met strakke en symmetrische ontwerpen met altijd wit als overheersende kleur.

 

View this post on Instagram

 Een ontwerp verrijst 🙌🏻 #studiojandesbouvrie #design #concrete #excited #justkeepgoing #proud

A post shared by Studio Jan des Bouvrie (@jandesbouvrie) on

Share.