ZIEN: Foto’s uit het privé-archief van Amalia (van peuter tot prinses)

0
Copyright foto's prins Amalia: RVD - Italië, juli 2006.
Den Haag 22-06-2021, de Prinses van Oranje op haar paard Mojito.
Oktober 2012.
Vakantie met het gezin (omstreeks 2011).
Japan, oktober 2019.
Prinses Catharina-Amalia met pony Fredje.
Italië, juli 2006.
Den Haag 22-06-2021, de Prinses van Oranje op haar paard Mojito.
Oktober 2012.
Prinses Amalia vindt het “enorm gek” om haar eigen boek te zien. Dat zei ze in een videogesprek met Claudia de Breij, die het boek over Amalia heeft geschreven. Het boek verschijnt Ter gelegenheid van de achttiende verjaardag van de Prinses van Oranje op 7 december 2021 en is geschreven door Claudia de Breij. Deze foto’s zijn afkomstig uit het privé-archief van de Prinses.

In een onlinegesprek (zie onder) met Claudia de Breij, die haar verhaal optekende voor het boek Amalia, blikt ze terug op het maakproces van het boek. “Wat is dat toch met jou, ik krijg altijd een melige lachbui als ik met jou ben. Dan ben je toch wel een hele goede comedian”, begint de 17-jarige Amalia haar gesprek met De Breij, dat wordt gedeeld op de Twitter van het Koninklijk Huis. De Breij vraagt Amalia wat ze uiteindelijk van het boek vindt. De prinses reageert daarop dat ze het ‘cool’, ‘onwerkelijk’ en ‘enorm gek’ vindt.


De coverfoto heeft Amalia zelf uitgekozen. De foto op de achterkant van haar en De Breij samen heeft ze zelf gemaakt. “Na heel veel mislukte selfies en lachbuien”, reageert de prinses daarop.

Amalia, die op 17 december 18 jaar wordt, is heel benieuwd wat ze over veertig jaar van het boek vindt. “Want het is toch wel iets speciaals. Het is toch echt wel een momentopname, een soort snapshot.”  Het boek ‘Amalia’ is HIER te koop.