ZIEN! Dit is het cadeautje van 6650 euro dat WILLEM-ALEXANDER MAXIMA gaf voor 51ste verjaardag

0

Koning Willem-Alexander heeft zijn Máxima een ‘klokkie’ gegeven voor haar 51ste verjaardag. Maar het is niet zomaar een horloge, want de koning tastte diep in zijn buidel voor de Hermès Cape Cod die over de toonbank gaat voor 6650 euro.

Precies een week nadat koningin Máxima op 17 mei haar 51ste verjaardag vierde verscheen ze bij de uitreiking van de Koning Willem I-prijs in het openbaar met wat volgens royaltykenner Josine Droogendijk het cadeautje is dat Willem-Alexander haar gaf voor haar verjaardag. Het gaat om de de Hermès Cape Cod waarvan het uurwerk is bezet met diamanten en het bandje is gemaakt van krokodillenleer. Het horloge kost 7.100 dollar wat omgerekend zo’n 6.650 euro is. Het horloge is vernoemd naar een schiereiland aan de kust van Massachusetts, Cape Cod, en is geïnspireerd op de beroemde armband Chaîne d’Ancre, een kenmerkend sieraad van Hermès.


De verjaardag van koningin Máxima is afgelopen weekend groots gevierd met familie en vrienden, maar op de dag zelf, heeft de koningin het niet gevierd. Dat was namelijk de dag van de uitvaart van de 19-jarige Jan de Beaufort, de zoon van een van Maxima en Alexanders beste vrienden Frans de Beaufort.

Hoe hecht de band tussen de twee families is bleek uit de rouwadvertentie die de koninklijke familie plaatste. “Zonder jou zal de sfeer nooit meer hetzelfde zijn. We gaan je zo ongelooflijk missen. Ons hart gaat uit naar jouw lieve, warme, vrolijke familie. Weet dat wij er altijd voor hen zullen zijn”, luidt de advertentie in de NRC, ondertekend door ’Alexander’, Máxima, Amalia, Alexia en Ariane.