ZIEN! Dennis Bergkamp verkoopt zijn Blaricumse kasteelvilla voor 19 miljoen (duurste huis van Nederland)

0
Foto's Van Egmond Architecten
Dennis Bergkamp heeft zijn Blaricumse villa verkocht voor niet minder dan 19 miljoen euro. En daarmee is het nu het duurste huis van Nederland. De koper? een van de eigenaren van Johma-salades.

Toen hij stopte als speler was Dennis Bergkamp een van de rijkste voetballer ter wereld. Met zijn miljoenen liet hij een fraaie villa in Blaricum bouwen ontwerpen door Van Egmond Architecten. Die villa mag dan 11 miljoen gekost hebben, de investering betaalt zich nu uit, want het ‘stulpje’ van de voetballer is verkocht voor niet minder dan 19 miljoen euro, zo vertelde Evert Santegoeds vanmorgen op Radio538.


Over wat voor huis we het dan hebben? Volgens Van Egmond Architecten gaat het, we citeren maar even, ‘een spannend kappenlandschap met lage gootlijn die afgewisseld wordt door puntkappen en glooiende torenaccenten, dat typeert deze riante villa. Door zijn witte stucwerk gevel steekt de villa mooi af tegen het omliggende groen. De doorgaans lage gootlijn, gecombineerd met de horizontale donkerrode gevelbanden benadrukken de verticaliteit in het landschap.’

‘De ronde torenelementen geven de verschillende gevels een verticaal accent. Deze ronding zorgt voor schitterende binnenruimten die weids uitzicht bieden op de groene omgeving. Strakke natuurleien op het dak geven de villa een moderne afwerking. De kelderverdieping is voorzien van o.a. een zwembad, deze wordt door een verdiept terras aan de tuin verbonden. Royale veranda en pergola’s verbinden het interieur met het exterieur en geven ruimte voor een prachtige beleving van de tuin.’


De afgelopen dagen ging het verhaal dat Daniel Ek, de oprichter van muziekstreamingsdienst Spotify, Arsenal voetbalclub Arsenal zou willen overnemen en daarbij samenwerken met drie oud-sterspelers van Arsenal, namelijk Dennis Bergkamp, Thierry Henry en Patrick Vieira.

Arsenal-eigenaar Stan Kroenke is echter niet van zins de club uit de Premier League te verkopen. Zijn Kroenke Sports & Entertainment (KSE) groep heeft de geruchten de kop ingedrukt dat Spotify-oprichter Daniel Ek en de Arsenal-iconen de club zouden willen overnemen.

“In de afgelopen dagen hebben we geconstateerd dat er speculaties zijn over een mogelijk overnamebod voor Arsenal. Wij blijven 100 procent toegewijd aan Arsenal en zullen geen aandelen in de club verkopen”, meldde KSE in een verklaring. ,,We hebben geen bod ontvangen en zullen ook geen bod in overweging nemen.”