ZIEN: ALEXIA viert haar 18e verjaardag met nieuwe foto’s

0

Alexia viert vandaag, maandag, haar 18e verjaardag. en dat is reden voor nieuwe foto’s van de prinses! De foto’s zijn door Frank Ruiter gemaakt op Huis ten Bosch. Alexia is de tweede dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

Koningin Máxima vertelde vorige week, in gesprek met Nederlandse journalisten bij de afsluiting van het Belgische staatsbezoek, dat de verjaardag niet vandaag, maar afgelopen wekend werd gevierd. Ze zei dat haar drie dochters erbij zouden zijn. “Om ze allemaal thuis te hebben, dat vind ik al een feest. En hopelijk met wat peetouders, haar grootmoeder en wat vrienden natuurlijk.”


Prinses Alexia studeerde dit jaar af UWC Atlantic College in Wales waar zij het zogeheten internationaal baccalaureaat haalde dat geldt als een vervanging van de laatste twee jaar op het vwo. Wat de volgende stap in het leven van de middelste dochter van het koningspaar zal zijn, is nog onbekend. Het zou kunnen dat Alexia een tussenjaar inlast voordat ze met een vervolgopleiding aan de slag gaat. Alexia krijgt ze geen toelage van de staat. Dat is weggelegd voor haar ouders, oma Beatrix en – sinds haar 18de verjaardag – Alexia’s zus Amalia.