Zie hoe Ajacied STEVEN BERGHUIS Twente fan vuistslag geeft nadat die Brian Brobbey ‘kankerzwarte’ noemde

0

’Mensen denken alles te kunnen roepen,’ was het verweer van Ajacied Steven Berghuis nadat hij net voor het instappen in de spelersbus na de verloren wedstrijd tegen FC Twente (3-1) een Twente-fan een dreun gaf. Op beelden die op Twitter zijn verschenen is te zien dat de wisselspeler van Ajax, bij de spelersbus, geërgerd staat te discussiëren met supporters van FC Twente. De aanvaller van Ajax kan zich niet beheersen en haalt uit naar een fan.

Volgens een anonieme getuige, die met Tubantia sprak, werd ploeggenoot Brian Brobbey uitgescholden voor ‘kankerzwarte,’ waarop Berghuis meteen uithaalde naar de schreeuwer. Vanuit het management van Berghuis wordt echter gesteld dat hij tijdens het uitdelen van handtekeningen aan kinderen continu in zijn gezicht werd uitgescholden.


“Ik heb spijt van mijn actie, ik had dit niet moeten doen”, zegt Berghuis in een verklaring. „Na elke uitwedstrijd krijgen wij bij de bus heel veel verwensingen naar ons hoofd geslingerd, terwijl wij tijd maken om handtekeningen uit te delen aan fans die daar om vragen. Ik ben inmiddels wel wat gewend maar mensen denken maar alles te kunnen roepen. Mijn reactie lost niks op, dat snap ik ook. Het is niet goed, ik heb een voorbeeldfunctie als speler van Ajax.”

Ook Ajax kwam met een verklaring na het incident. “Steven heeft op een verkeerde manier gereageerd. Hij heeft dat al snel bij John Heitinga kenbaar gemaakt en meteen zijn excuses aangeboden. Bij aankomst in de Arena heeft hij een gesprek gehad met Heitinga, Edwin van der Sar en Sven Mislintat. Zij wilden ook zijn kant van het verhaal horen. De conclusie is dat zijn reactie verkeerd was en dat Ajax die afkeurt. Hij heeft een boete gekregen.”