ZIE DE BEELDEN! Identiteit van één dader overval Mark Gillis bij politie bekend; ‘Je denkt er iedere dag en avond aan’

0


Door middel van DNA-materiaal heeft de politie de identiteit weten te achterhalen van één van de daders van de brute overval op Mark Gillis bij zijn chalet in Ommel vorig jaar november. Die overval werd vastgelegd op bewakingsbeelden, die maandag te zien zijn in Bureau Brabant. Het zijn heftige beelden, die de politie nu voor het eerst deelt van die nacht van 6 op 7 november.

Mark Gillis, de zoon van ‘Massa is Kassa’-hoofdrolspeler Peter Gillis, werd afgelopen november overvallen bij zijn chalet op vakantiepark Prinsenmeer in Ommel. Drie mannen wachtten hem midden in de nacht op, mishandelden hem en doorzochten zijn huis. mark Gillis hield een blauw oog over aan de overval, maar mentaal was het ook een behoorlijke klap. “Zodra de zon ondergaat, denk je eraan. En als ik ’s avonds na werk laat thuiskom, komt het ook allemaal terug.” Nog altijd krijgt Gillis slachtofferhulp. “Dat is praten, praten, praten. Heb ik veel baat bij.”


Op het moment dat hij zijn sleutel in het slot van de voordeur steekt, wordt Gillis aangevallen door een man die hem probeert te overmeesteren met pepperspray. Al snel komen ook de tweede en derde man aangerend, die Gillis met een taser in zijn nek en buik raken. Ondertussen wordt hij tegen zijn hoofd en lichaam geschopt. Zodra de deur open is, trekken de overvallers hem met z’n drieën naar binnen.

Daar binden ze Gillis vast met tiewraps en ducttape. Als hij zich verzet, wordt hij door een van de mannen bedreigd. “Meewerken of ik steek je.” Ondertussen zijn de andere overvallers op zoek naar de kluis, die er niet blijkt te zijn. Ze halen alles overhoop en grissen uiteindelijk een zonnebril, een portemonnee en wat horloges mee. Na een half uur vertrekken de mannen weer.


Inmiddels weet de politie van een van de overvallers wie het is, dankzij een DNA-match. Wel wordt hij, net als de andere mannen, nog gezocht. De vier mannen die enkele dagen vóór de overval bij het chalet van Mark Gillis gezien zijn, hebben zich ook gemeld bij de politie.

Tips? Opsporingstiplijn 0800 – 6070 (gratis)/Meld Misdaad Anoniem 0800 – 7000 (gratis). Meld Misdaad Anoniem is geen onderdeel van de politie.