ZIE ALLE FOTO’S! Fotomoment Oranjes met bedreigde PRINSES AMALIA

0
Beeld: RVD/CP
Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane poseerden voor de pers tijdens het fotomoment in De Nieuwe Kerk in Amsterdam. Het was voor het eerst dat de kroonprinses weer in het openbaar verscheen nadat vorige maand bekend werd dat ze thuis op Huis ten Bosch woont, omdat ze bedreigd werd. Amalia stond op het punt om in Amsterdam te gaan wonen, waar ze ook studeert.

Begin dit jaar werd bekend dat de vaste fotomomenten van het koninklijk gezin zijn geschrapt. Normaal gesproken wordt elk jaar een foto gemaakt in de winter, in het Oostenrijkse Lech, en aan het begin van de zomervakantie. De Rijksvoorlichtingsdienst maakte bekend dat het gezin alleen nog compleet op de foto wil en dat er twee andere momenten worden gekozen.


Afgelopen week vertelden haar ouders na afloop van het staatsbezoek aan Griekenland dat het naar omstandigheden goed gaat met de bedreigde Amalia. “Het gaat goed, de situatie is onveranderd”, aldus Máxima over Amalia. “Op een gegeven moment moeten we wel de beslissing gaan maken over wat we gaan doen en hoe lang het gaat duren, maar voorlopig gaat het goed.” De koningin voegde daaraan toe dat ze “hartstikke trots” is op hoe haar dochter zich staande houdt. “Maar af en toe vind ik het wel fijn dat ze nog steeds bij papa en mama woont, terwijl dat toch niet wenselijk is voor een jongedame van bijna negentien.”