Pagina titel ...
zaterdag, september 19
Zeven jaar na de dood van Pavarotti verkoopt zijn weduwe zijn favoriete pied-à-terre in New York

0

Zeven jaar na de dood van Pavarotti verkoopt zijn weduwe zijn favoriete pied-à-terre in New York.


Zeven jaar na zijn dood wordt het op de 23ste verdieping gelegen pied-à-terre van Luciano Pavarotti in New York door zijn weduwe verkocht. Nicolette Mantovani vraagt $ 13.7000.000 voor het appartement in Hampshire House met uitzicht op Central Park. De opbrengst gaat voor het grootste deel naar de na de dood van de tenor door zijn weduwe opgerichte stichting die aspirant zangers en muzikanten ondersteunt.

De Italiaanse tenor kocht het appartement drie decennia geleden en volgens zijn weduwe Nicoletta Mantovani, die met Pavarotti trouwde in 2003, was het zijn favoriete pied-à-terre. Eventuele kopers moeten wel rekening houden servicekosten van bijna vijf duizend dollar per maand voor het ruim 600 vierkante meter grote appartement, nr 2301, 150 Central Park South tussen Sixth en Seventh Avenue.

(Lees verder na de advertentie)

Pavarotti’s appartement heeft een prachtig uitzicht naar het noorden, oosten en zuiden. De keuken beschikt over roestvrij stalen apparatuur. Nadeeltje: het appartement heeft een bescheiden badkamer. Het merendeel van de woning is nog in de staat van drie decennia geleden toen Pavoritti het appartement kocht. Zo zijn er drie-en-een-halve meter hoge plafonds met houten balken en eiken visgraat vloeren.

Wie het appartement betreedt vindt aan de linkerzijde een ontvangsthal met ingebouwde boekenkasten en dubbele openslaande deuren naar de grote woonkamer. Die woonkamer heeft twee grote ramen met uitzicht over het noordelijke gedeelte van Central Park. De andere ramen bieden een blik over het zuidoostelijke gedeelte van het park en Fifth Avenue.

Lees verder na advertentie

In de woonkamer ook een marmeren open haard. Een vleugel die Pavarotti gebruikte om te repeteren voor zijn rollen in de Metropolitan Opera en om zijn gasten te vermaken is strategisch geplaatst tussen de raampartijen. Pavarotti hield van zingen met uitzicht.

Pavarotti, die overleed op 71-jarige leeftijd in 2007 had zijn hoofdverblijf in de buurt van Modena in Noord Italië, maar beschouwde Hampshire House als zijn favoriet onder zijn verschillende pieds-à-terres, aldus weduwe Mantovani. De weduwe woont in Italië waar ze de stichting Pavarotti heeft opgericht na zijn dood.

Die stichting ondersteunt aspirant zangers en muzikanten. Zo kreeg de stichting de opbrengst van Pavorotti’s huis in Modena en ook deel van de opbrengst van dit appartement gaat naar die stichting.

Comments are closed.

error: Inhoud is beveiligd! Voor het overnemen van tekst, beeld en/of videomateriaal van Hollywood Huizen neemt u contact op met eurofunuitgevers@gmail.com
");pageTracker._trackPageview();
google.com, pub-1255299206995982, DIRECT, f08c47fec0942fa0