Zangeres Ellen ten Damme (54) opnieuw getroffen door borstkanker

0

Zangeres Ellen ten Damme (54) is voor de derde keer getroffen door borstkanker. Voor de derde keer zal ze ook behandelingen moeten ondergaan en een tijd rust houden. haar voorstellingen voor de komende tijd zijn dan ook afgelast.

Er is opnieuw borstkanker geconstateerd bij Ellen ten Damme. Op sociale media laat de 54-jarige zangeres weten haar concerten voor de komende maand te annuleren. “Gelukkig kunnen er behandelingen plaatsvinden”, luidt de verklaring van Ellen en haar management. “Niettemin zal Ellen een tijdje rust moeten houden, zodat ze daarna weer met volle energie er tegenaan kan gaan! Daar hebben wij alle vertrouwen in.”


Ellen kreeg twee keer eerder de diagnose kanker, waarbij de eindigheid van het leven tot haar doordrong. “In het begin denk je het ergste. Dan krijg je het werkelijke besef dat het elk moment afgelopen kan zijn. Maar gelukkig was dat niet zo, waardoor ik een omgekeerd effect kreeg. Ik werd juist heel erg blij,” vertelde ze aan EO’s NieuwLicht. .

“Ik kreeg een behandelplan, had nergens last van en dacht ‘Kom maar door’. De behandelingen plande ik om mijn optredens heen. Ik wilde dóór, er zo min mogelijk aan denken. En ik probeerde van de behandelingen een feestje te maken. Gebakjes eten tijdens de chemo en zo.”


Ellen vertelde vorig jaar bij de EO dat ze het hele leven ineens geweldig vond. Ze had ook het gevoel alles veel meer te waarderen. “Ik probeerde het leuk te maken. Maar het is natuurlijk helemaal niet leuk. Toch is het alleen niet leuk als je eraan doodgaat of als je er heel erg last van hebt.”

Dat ‘er geen last van hebben’ ook voor iedereen anders is, blijkt uit het feit dat Ellen geen moeite had met de haaruitval, als gevolg van de chemotherapie. In plaats van bij de pakken neer te zitten, was ze nieuwsgierig naar de veranderingen in haar lijf. “Ik probeerde het maar als avontuur te zien. En ik maakte mezelf dat niet wijs, het wás ook echt een avontuur.”

Iedereen met een kaartje voor een voorstelling tussen 5 juni en 7 juli zal volgens het management worden benaderd door de betreffende locatie over een nieuw datum of de juiste afhandeling daarvan.