Zanger is woest… Giel Beelen beschuldigt Gerard Joling van plagiaat bij hit ‘Los met z’n allen’

0

Volgens de NPO Radio 2-dj Giel Beelen is Gerard Jolings hit Los Met Z’n Allen bij elkaar gejat. “Dit is een zaakje”, aldus Beelen.

Als Giel Beelen Joling zijn nieuwe single Los Met Z’n Allen op de radio hoort deed hem dat direct denken aan twee andere liedjes. Volgens Beelen heeft Jolong zijn inspiratie opgedaan bij Leef van André Hazes jr. en I Will Survive van de Hermes House Band. “Dit zaakje stinkt,” zegt de dj.


Beelen in in zijn rubriek De Plagiaatpolitie. “Ik weet dat Gerard altijd een beetje verbolgen is over het feit dat hij zo weinig gedraaid wordt, maar nu weten we ook weer een beetje waarom.”

Waarop Beelen fragmenten laat horen van de liedjes Leef van André Hazes jr. en I Will Survive van de Hermes House Band. Op een gegeven moment mixt hij de drie liedjes in elkaar. “Je hebt niet eens door dat je in die andere zit joh.”


Beelen wilde verhaal halen bij Joling, maar dat lukte niet. “Gerard Joling was niet bereikbaar voor commentaar. Dat snap ik. Hij heeft natuurlijk ook een schnabbel zoals het hoort op de vrijdagavond, maar de plagiaatpolitie vindt dit wel degelijk een zaakje.”

Volgens Gerard Joling en de schrijvers van het nummer zijn de beweringen van Beelen totale onzin. Jolings muziekproducer Marcel Schimscheimer zei zondagavond in Shownieuws de beschuldiging onzinnig te vinden omdat het gewoon aan de wetten van een kroegnummer voldoet. “Neem de Snollebollekes; die hebben dat ook en dat is ook niet nieuw. De mensen vinden het leuk en het blijkt te werken, maar het is niet dat je een liedje jat. Er is een bepaalde range van akkoorden die nagenoeg door al die liedjes worden gebruikt. Ik zie niet in waarom dat dan plagiaat zou zijn.”

Beelen zegt inmiddels: “Het is gewoon een itempje dat De Plagiaatpolitie heet en ik ben het helemaal met hem eens: elke noot is al een keer gespeeld en er zijn heel veel nummers die op elkaar lijken, maar ik vond het gewoon even lachen om naast elkaar te leggen. Dat is het eigenlijk.”