Yvonne Coldeweijer over de 29 getuigen van MARCO BORSATO: ‘Ik denk niet dat deze 29 mensen erbij waren toen hij met zijn vingers aan haar geslachtsdeel zat’

0

(Beeld: Instagram)

Yvonne Coldeweijer deelt op haar juicekanaal details uit het strafdossier Marco Borsato. En dat zijn schokkende details. Ze veegt ook de vloer aan met de 29 getuigen die Marco’s onschuld zouden kunnen bewijzen. “Ik denk niet dat deze 29 mensen erbij waren toen hij met zijn vingers aan haar geslachtsdeel zat.”


Hoe ver is Marco Borsato precies gegaan bij de nu 22-jarige jonge vrouw die de zanger beschuldigd van seksueel misbruik toen zij nog minderjarig was? Volgens Coldeweijer is Borsato veel verder gegaan dan een beetje strelen. “Zijn advocaten hebben in de media gebracht dat zij graag een dossier willen inbrengen met 29 getuigenverklaringen van mensen die zeggen dat het zou gaan om smaad en laster. Ik denk niet dat deze 29 mensen erbij waren toen hij met zijn vingers aan haar geslachtsdeel zat.”

“Dat is ook de reden dat het OM deze 29 verklaringen op dit moment niet in behandeling wil nemen. Het OM heeft genoeg bewijs om over te gaan tot vervolging van dit pure strafbare feit. Het seksueel misbruik. Dat staat op zichzelf.”


Coldeweijer vindt de zaak tegen Marco nog erger dan die tegen Thijs Römer? “Ik vind dit erger dan wat Thijs Römer gedaan heeft. Deze rechtszaak zal meer dimensies krijgen dan die met de vieze appjes van Thijs. Ook omdat Marco een hele nare tegenaanval heeft ingezet.”

Coldeweijer schrijft ook over een belastende audiotape waarop Marco een schuldbekentenis zou doen.  “Toen de moeder van het meisje, die dus al 25 jaar werkte voor Marco, het dagboekje las van haar dochter, is ze vrijwel direct naar Marco toegegaan om hem te confronteren met het verhaal van haar dochter. “Zijn reactie is opgenomen en wat hij daarop gezegd heeft vindt het OM bewijs dat hij het inderdaad gedaan heeft. Door dat gesprek en de woorden van Marco heeft de moeder ook ontslag genomen (de moeder  werkte voor de zanger red.). Dat is blijkbaar ook te horen in het gesprek. Besef even hoe groot dit is.”

“Marco is na de confrontatie met de moeder samen met het meisje een aantal keer in therapie gegaan, omdat zij hem als vaderfiguur zag en hij daar misbruik van heeft gemaakt. Dat is echt zeer verwarrend en traumatisch voor een tiener. 😣”

“Hij heeft haar daar dus ook in ondersteund, onder begeleiding van therapeuten. Misschien dat hij niet helemaal besefte dat zij het betasten niet wilde. Maar ze was 15, dus hij had sowieso zijn poten thuis moeten houden,” aldus Coldeweijer op haar juicekanaal.