YVONNE COLDEWEIJER: ‘Is dit de vriend van MARK RUTTE?’

0

(Beeld Life of Yvonne)

Yvonne Coldeweijer publiceert vandaag deze foto van Mark Rutte op een terras met een man. Ze schrijft “Mark Rutte op een date? 😏”.


Coldeweijer vraagt zich wie die man in het lichtblauwe T-shirt aan de terrastafel van de premier is. “Weet iemand wie deze meneer is? Het liefdesleven (wanneer existent) van Markie lijkt me een leuk projectje”, zegt ze.

Die vraag schiet Op1’s politiek verslaggever Thomas van Groningen in het verkeerde keelgat. “Zit je dan, vanachter een asbak stiekem foto’s te maken van de premier en die door te sturen naar een juicekanaal. 😵‍💫”, twittert hij afkeurend, maar publiceert het plaatje van Rutte en zijn date wel op zijn twitter.


Hart van Nederland-redacteur Patrick Huisman vindt dat plaatsen van de foto bijzonder. “Ik wil niet heel vervelend doen maar je hebt potdorrie 25.000+ volgers. Die hadden dit zonder jouw tweet niet allemaal gezien. Ik kijk namelijk niet op juicekanalen. En ik ben vast niet de enige. Dit een gevalletje ‘pot verwijt de ketel’.”

Columnist Jan Dijkgraaf ergert zich zo erg aan Thomas van Groningen dat hij hem op de korrel neemt in zijn ‘briefje van Jan‘ aan heeft gewijd waarin hij meent de journalist na zijn overstap van Vandaag Inside naar Op1 de ‘moraalridder’ uithangt. “En dan de manier waarop… Door zélf die foto te plaatsen en dus een breder podium te geven.”

Ook Coldeweijer Yvonne zelf reageert op de kritiek van de OP1-journalist. “Zit je dan, bang dat een ordinair juicekanaal scoops gaat brengen die jij had moeten brengen 😂.”

De man aan tafel bij Rutte is, zo weet Jan Dijkgraaf Jeroen Manders, de neef van Mark Rutte.