Youp van ’t Hek enthousiast over Flappie die Kappie wordt

0

Youp van ’t Hek is enthousiast over de versie die feestzanger Marco ten Kate maakte van zijn kersthit ‘Flappie’. De Wijhenaar scoort een internethit met ‘Kappie’. Van ’t Hek: ‘Mijn liedje is 40 jaar oud, leuk dat iemand er zo iets mee doet.’

Ten Kate maakte een coronaversie van Flappie, het konijn dat de kerst nét niet levend haalde. ‘En ik had het hok toch goed dichtgedaan’, is een bekende regel. Ten Kate – conducteur van beroep en stadionspeaker bij PEC Zwolle – maakte een coronaversie:  ‘En ik had mijn kapje toch opgezet’, zingt hij.


De nieuwe versie krijgt de goedkeuring van de cabaretier. “Ik vind het prima zo,” zegt hij tegen De Stentor.  De Wijhenaar mag dan even in zijn schoenen staan, ruilen van beroep is Van ’t Hek zeker niet van plan. Lachend: “Ik word géén conducteur.”

De feestzanger uit Wijhe zei eerder tegen de Stentor te hopen (en te vrezen…) dat zijn ‘Kappie’ een vermelding waard zal zijn in de oudejaarsconferentie van Youp. Gaat dat gebeuren? Van ’t Hek, lachend: ,”Hahahaha, voorlopig gaat Trump voor.”