Youp van ’t Hek: ‘Dit is echt mijn allerlaatste oudejaarsconference; oude lullen moeten weg”

0

“Dit is echt de allerlaatste”, verzekert Youp van ’t Hek, over zijn tiende oudejaarsconference die morgenavond op tv te zien is. Van ’t Hek citeert Koot en Bie die destijds bij hun afscheid zeiden: ‘ouwe lullen moeten weg.'”

Op de vraag van Sven Kockelmann in zijn programma 1 op 1 op NPORadio1 of hij toch niet overweegt om een oudejaarsconference mét publiek te spelen in 2021 of het daaropvolgende jaar, is het antwoord van Van ’t Hek duidelijk. “Nee, nee, ik ga hierna nog één theaterprogramma maken. Dat wordt ook geen terugblik en omkijken of dat ik oude nummers ga doen.”


Van ’t Hek wil ook “niet sentimenteel” doen. “Ik vind ook zelf dat er een moment komt van ‘nu is het wel mooi geweest’. Ik ben nu 66 en als het over drie jaar nog een keer doe, ben ik 69. En er staat een hele nieuwe generatie klaar. En dat is van Daniël Arends tot Pieter Derks en Peter Pannekoek. Of, zoals Koot en Bie destijds zeiden: ‘ouwe lullen moeten weg. Voor wat betreft de oudejaarsconferences, is dit de laatste.”

Hoe zijn oudejaarsconference er precies uit gaat zien tijdens deze lockdown en of die inderdaad wordt gespeeld vanuit theater Carré, weigert Youp van ’t Hek te verklappen. Maar dat Korrel Zout het laatste hoofdstuk van zijn reeks oudejaarsconferences, lijdt geen twijfel.


Share.