YOUP VAN ‘T HEK brandt Canadese bevolking tot bot af: ‘dikke mensen met vies eten’

0

Youp van ’t Hek ging op vakantie naar Canada, maar dat lijkt de cabaretier niet al te best te zijn bevallen. De mensen die hij daar tegen kwam waren zonder uitzondering veel te dik, het eten was niet te vreten en op straat moest Youp over de duizenden daklozen heen stappen. Zijn conclusie? Canadazen zijn dikke mensen met vies eten’.

Youp van ’t Hek heeft geen leuke vakantie gehad in Canada waar hij o.a. Montreal en Toronta bezocht. Die plaatsen hadden een ding gemeen: dikke mensen en vies eten. “Wonderlijk volk die Canadezen”, schrijft hij in de VARAgids. “Ook met eten. Dat is namelijk negen van de tien keer gewoon vies. En toch zijn ze dik. De mensen die in Canada wonen zijn volgens Youp buitensporig vet. Heel dik zelfs. Van dat vieze eten dus. Zowel mannen als vrouwen. Raar toch? Als eten smerig is dan eet je toch heel weinig?”


Youp vindt de Canadezen meelijwekkend. “Overmatig dik zijn heet obees en is vooral meelijwekkend. In Toronto lag mijn hotel naast het honkbalstadion en ik zag elke dag hordes dikke mensen in dat stadion verdwijnen. En ik weet wat daar gebeurt. Behalve gehonkbald wordt er gegeten en gezeten.”

Volgens Youp werken de Canadezen ‘emmers popcorn naar binnen’, mét cola. “En al het overtollige vlees dat ze daardoor uiteindelijk moeten meetorsen is ook nog eens getatoeëerd. En niet zuinig. Het krijgt iets meelijwekkends.”


En dan is er ook nog ongelooflijk veel armoede volgenst Youp. “Het andere opvallende is het droeve leger daklozen dat in de straten ligt te sterven. Met duizenden tegelijk. Verweesd liggen ze bedelend dood te gaan. In de loop van mijn leven heb ik best het een en ander gezien, maar dit shockeerde me echt.”