Youp aan beterende hand – Paul Witteman (73) heel bang voor corona: ‘Ik heb angst’

0


Paul Witteman behoort met zijn 73 jaar tot de risicodoelgroep bij een coronabesmetting en dat maakt dat hij zich zorgen maakt. “Ik ben zelf bevangen door angst. Dan wil ik deze toon horen“, vertelde hij in De Wereld Draait Door, wijzend op de voorafgaand aan DWDD uitgezonden toespraak van koning Willem-Alexander.

Een verraste tafelheer Marc-Marie Huijbregts vroeg Witteman: “Ben je echt bang zelf?“
De presentator beaamde dat. “Ja. Nou ja, kijk, ik volg de hele dag het nieuws – en dat moet je eigenlijk niet doen, maar ik doe het toch, ambtshalve misschien zelfs wel – dan zie je de ene ellende na de andere.”


Het dagelijkse coronanieuws maakt Witteman ook niet vrolijker. “En als het niet uit Spanje is, dan is het uit Portugal. En als het niet in Noord-Italië is, dan is het in Brabant. En elke keer komt er iets op en gaat er niet iets af. Elke keer wordt genoemd dat de oudere medemens de risicogroep is.”

Huijbregts: “Maar is het daadwerkelijk voor je eigen dood, dat je denkt…?”


Witteman: “Ja, Marc-Marie, dat is nooit zo precies te omschrijven. Angst heeft geen begin- en een eindtekst. Het waart rond.”

Wittemans BNNVARA-collega Youp van ’t Hek (66) ligt momenteel in het ziekenhuis, omdat hij slachtoffer is geworden van het coronavirus. Hij is inmiddels weer herstellende. De 66-jarige cabaretier vertelde gisteren, vrijdag, aan het AD dat het naar omstandigheden goed met hem gaat. “Uit mijn ziekenhuisbed kan ik melden dat ik na een donkere periode op de weg terug ben”, aldus Van ’t Hek.

Hij betuigt zijn medeleven met zijn medepatiënten. “Ik wens hen alle kracht en sterkte en maak mijn diepste buiging ooit voor alle mensen in de zorg. Ik heb hun betrokkenheid en keiharde werken met eigen ogen kunnen zien. Laten we met zijn allen duimen voor een goede afloop.”