Youp van ’t Hek: ‘Genee over jaar met de Daklozenkrant bij AH’

0

Youp van ’t Hek hoopt in zijn nieuwe column in NRC Handelsblad dat Wilfred Genee over een jaar voor de ingang van Albert Heijn de straatkrant staat te verkopen. ‘’En dan geef ik hem geen cent en ik ga ook de Appie niet meer in’’, reageert Van ’t Hek op de ruzie bij Veronica Inside en op het afhaken van adverteerders zoals Albert Heijn.


Wilfed Genee ligt onder vuur nu hij in de aflevering van Veronica Inside over het racismedebat zijn ‘maatjes’ Johan Derksen en René van der Gijp, volgens velen, keihard liet vallen. Ook Arie Boomsma kan in de column rekenen op een veeg uit de pan van Youp, omdat deze ‘tv-persoonlijkheid’ adverteerders opriep Veronica Inside niet meer te sponsoren.

Van ‘t Hek vindt Boomsma een ‘gereformeerde inktlap met geen gevoel voor humor’. Hij schrijft ook ‘niet zonder mondkapje te durven lachen, uit angst dat Boomsma ‘onmiddellijk zijn conclusies trekt’. Van ‘t Hek vervolgens: ‘Arie deugt. Aan alle kanten deugt-ie. Jezus Christus wat deugt onze Arie. Hij is de opperbevelhebber van het almaar uitdijende gutmenschenbataljon.’


De laatste aflevering van het populaire televisieprogramma werd na de racismerel door Talpa geschrapt nadat Derksen en Van der Gijp hadden laten weten geen zin meer te hebben in om met Genee in een programma te zitten.

“Namens heel Nederland hartelijk dank. En ook God is trots op jullie”, aldus Van ’t Hek in zijn NRC-column. “Zielig voor Gijp en Derksen? Nee hoor, die redden zich wel. Voor de presentator wordt het moeilijker. Althans, dat hoop ik. Als ik Genee over een jaar met een Daklozenkrant bij de Albert Heijn zie staan krijgt hij van mij geen cent. Zoals ik voorlopig ook de Appie niet meer inga. Burgerlijke fatsoensrakkers. Als ik deze grootgrutter was zou ik oudejaarsavond niet adverteren. En Bavaria moet ook uitkijken. Ik heb een beetje ervaring met bier.

AH stopte als één van de eersten stopte met adverteren rond VI.