YOLANTHE’S zoontje XESS XAVA (6) krijgt eigen YouTube-kanaal (‘Ben ik wel een goede moeder als ik het doe?’)

0

(Beeld: Instagram Yolanthe)

YOLANTHE’S zoontje XESS XAVA krijgt een eigen YouTube-kanaal. De 6-jarige vraagt al twee jaar aan zijn moeder of hij een eigen YouTube-kanaal mag beginnen en nu gaat het dus gebeuren. Yolanthe: ‘Ben ik wel een goede moeder als ik het doe?’


Xess vraagt al twee jaar aan moeder Yolanthe of hij een eigen YouTube-kanaal mag beginnen. Yolanthe twijfelt er enorm over, maar ziet aan Xess dat hij ideeën en talent heeft. ‘Ik heb hem een jaar geleden een camera gegeven met de afspraak dat we nog niets online gaan zetten. Sindsdien maakt hij allerlei grappige video’s: ‘Hi guys, I’m Xess and this is my world! Thumbs up if you like it.’ Na het zien van zijn filmpjes heb ik hem beloofd dat hij, als hij zeven wordt, online mag voor kinderen met zijn avontuurlijke video’s”, laat zij weten in Grazia.

Voor Yolanthe is het moeilijk om een beslissing te nemen. Als ouder is dat wel een dilemma, die strijd van: ben ik een goede moeder als ik het wel doe, of juist als ik het niet doe? Xess heeft een vrolijk en ondernemend karaktertje en hij vindt het leuk om andere kinderen dingen te leren en ze mee te nemen in zijn Xess-wereldje’.’


Yolanthe zegt in het weekblad wel dat zij hem zal begeleiden en alle video’s zal keuren. Ze wil ook beschermen tegen negatieve reacties. ‘Daarom ben ik aan het uitzoeken of ik die ook kan uitzetten. Laat hem maar genieten van de thumbs up, hij komt vanzelf op een leeftijd dat hij ontdekt hoe de wereld werkt’. Waar Yolanthe nu vooral van geniet, is zijn enthousiasme voor de camera en hoe erg hij ervan geniet. ‘Ik moedig aan wat hem gelukkig maakt. Hij ziet mij altijd voor de camera’s staan, dus het is ook niet gek dat het bij Xess kriebelt…’